Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου: Η πανδημία και οι τουρκικοί εκβιασμοί στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Ο εντοπισμός κρουσμάτων κορωναϊού σε Μονή, ο στόχος του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές του ’23, οι τουρκικές πιέσεις για κυριαρχική ισότητα, η πρόταση για επιστροφή στο Σύνταγμα του ’60, προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

Επίσης προβάλλονται ο εντοπισμός συγγενών Βρετανίδας που απεβίωσε τον περασμένο Ιανουάριο, η βρετανική προσέγγιση στο Κυπριακό και η πρόθεση επενδυτών που δεν πολιτογραφήθηκαν να κινηθούν νομικά.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στο νοσοκομείο τρεις ιερείς και έξι μοναχές, λόγω κορωνοϊού» αναφέρεται σε συρροή κρουσμάτων σε Μονή στην επαρχία Λάρνακας. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με την Κομισιόν το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αποτελεί ισχυρή απάντηση στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε λανθασμένη την οδηγία για σχίσιμο σελίδας βιβλίου που αναφερόταν στον Ατατούρκ αλλά θεωρεί ορθή την απόφαση για απόσυρση του βιβλίου.

Ο «Πολίτης» δημοσιεύει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Κανένα φλερτ με ΔΗΚΟ ενόψει των Προεδρικών» συνέντευξη του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος δηλώνει ότι στόχος του ΑΚΕΛ είναι να αλλάξει η κυβέρνηση το 2023.

Σε άλλο θέμα γράφει πως πολυεκατομμυριούχος ελέγχεται στη Ρωσία για την πώληση της RospromBank στη Λαϊκή. Αλλού γράφει πως υγρά καύσιμα, ηλεκτρισμός και νωπά φρούτα τροφοδοτούν την άνοδο του πληθωρισμού.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Tεστ κοπώσεως στον ΟΗΕ» αναφέρεται σε τουρκικούς εκβιασμούς και πιέσεις στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να γίνει αποδεκτή η κυριαρχική ισότητα.

Αλλού δημοσιεύει θέμα για την 20η επέτειο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους και για τον τζιχαντισμό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι όλα τα θύματα trafficking έρχονται από τα κατεχόμενα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Με την πρόταση για επιστροφή στο ’60 αδρανοποιείται ο ΟΗΕ» δημοσιεύει συνέντευξη του Τουμάζου Τσελεπή, ο οποίος δηλώνει ότι μειώνονται ακόμα περισσότερο οι ελπίδες για να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία.

Αλλού αναφέρεται σε εγκληματικές παραλείψεις στις ταφές νεκρών της εισβολής. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει συνέντευξη του Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, που αναφέρεται σε αναθεώρηση των στόχων για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η αγγλόγλωσση “Sunday Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ηταν μεγάλο σοκ για εμάς» πως εντοπίστηκαν οι συγγενείς γυναίκας, της οποίας η σορός βρισκόταν στο νεκροτομείο Πάφου, από τον περασμένο Ιανουάριο που απεβίωσε.

Αλλού γράφει ότι Αμερικανοί και Κύπριοι πυροσβέστες τιμήθηκαν σε εκδήλωση για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Επίσης γράφει ότι δύο μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές, οι άνθρωποι προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αυτή είναι η βρετανική προσέγγιση» γράφει πως ο Στίβεν Λίλι αποκαλύπτει στην «Κ» ότι συζητούν αποκεντρωμένη ομοσπονδία και όχι συνομοσπονδία. Αλλού γράφει ότι θερμό φθινόπωρο επιφυλάσσει ο Ερντογάν σε Αθήνα και Λευκωσία. Αλλού δημοσιεύει θέμα για την Άνγκελα Μέρκελ και την παρακαταθήκη που αφήνει μετά από τέσσερις θητείες ως Καγκελάριος της Γερμανίας.

Η κυριακάτικη εφημερίδα «Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «΄Εξαπατημένοι’ επενδυτές ετοιμάζονται για μηνύσεις», ότι επενδυτές των οποίων οι αιτήσεις για πολιτογράφηση απορρίφθηκαν, ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά. Αλλού αναφέρεται σε έρευνα σύμφωνα με την οποία το 70% των πολιτών δυσκολεύονται στην εξόφληση του ρεύματος. Σε άλλο θέμα γράφει πως φοβούνται την Τουρκία και κοιμίζουν τον EastMed.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Το «πακέτο» της ΔΕΘ στα πρωτοσέλιδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: