Απαράδεκτο: Ο Ελπιδοφόρος με την παρουσία του στα τουρκικά εγκαίνια πρόσφερε ψυχολογική ένεση στον Σουλτάνο Ερντογάν

FILE PHOTO: Ένα στιγμιότυπο που προσβάλλει την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής… Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος όρθιος ομιλεί στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που παραμένει καθιστός, στο Όβαλ Όφις. Αριστερά ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Φωτογραφία via Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής




Ο αναγνώστης της Hellas Journal, Φώτης Χ. Σαββίδης, με επιστολή του στην ιστοσελίδα μας, τοποθετείται για το μείζον θέμα της απαράδεκτης παρουσιας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του “Τουρκικού Κέντρου” δίπλα από τον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ. Αναφέρει τα εξής:

Κύριε διευθυντά,

Είναι αδύνατο, αδιανόητο να πιστέψουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο ηγέτης της ομογένειας, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στο Μανχατταν παρόντος μάλιστα του σουλτάνου Ερτογαν και του εγκάθετου του Ερσίν Ταταρ.

Και ομως είναι γεγονός, ο αρχιεπίσκοπος μας εκανε ‘πλάτη‘, έδωσε με την παρουσία του ψυχολογική ένεση στον Σουλτάνο, σε μια χρονική στιγμή που έιναι γενικά απομονωμένος. Γι’ αυτό και κανείς επίσημος της πόλης μας δεν παραβρέθηκε στα περιβόητα εγκαίνια του, ούτε δήμαρχος, ούτε γερουσιαστής ή ακόμα και βουλευτής . Γιατί πήγε ο Αρχιεπισκοπος μας;

Αυτον τον αδίστακτο σουλτάνο, που δεν υπολογίζει κανένα, που καταπατεί βάναυσα τα στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών της χώρας του, που παραβιάζει προκλητικά τους διεθνείς κανόνες δίκαια και δικαιώματα του ελληνισμού.

Αυτον που μας απειλεί καθημερινά και κατέχει παράνομα εκλεκτό κομμάτι του εθνους , το βορειο κομμάτι της Κυπρου. Τον Σουλτάνο που πρόσφατα μάλιστα αποφασισε να επικοίσει παράνομα την ιστορική πόλη του Ευαγόρα, την Αμμόχωστο. Τον σουλτάνο που μετέτρεψε σε τζαμιά την Αγία Σοφία και Μονή της χώρας.

Τον σουλτάνο που ακόμη και προχτες προκαλούσε στη ανατολική Κρήτη. Ναι ο αρχιεπισκοπος μας εκανε “πλάτες” στο Σουλτάνο και τον παπαγάλο του, τον Ταταρ που προχτες μάλιστα έλεγε ότι ολη η Κύπρος θα γίνει Τουρκική! Αυτούς βρήκε να στηρίξει ο Αρχιεπίσκοπος μας;

Δεν ξέρω αν έχει ελαφρυντικά ο αρχιεπισκοπος Ελπιδοφόρος επειδή είναι σχετικά νέος στη Αμερική. Θα πρέπει όμως να ξεκαθαρίσει σύντομα τι είναι. Ή είναι ηγέτης της ομογένειας και κατα συνέπεια εξυπηρετει τα εθνικά μας θέματα ή είναι υποτακτικός του σουλτάνου, εξυπερετεί τα συμφέροντα του και μάλιστα του κάνει και “τεμενάδες”. Πάντως δεν γίνονται και τα δύο.

Τεράστιο λάθος διέπραξε ο Αρχιεπίσκοπος μας. Ας ελπίσουμε ότι θα ζητήσει σύντομα μεγάλη και πραγματική συγγνώμη και δεν θα το επαναλάβει. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα γι’ αυτόν στην Αμερική.

Η ομόγενεια, ως όφειλε, τον αγκάλιασε με πολλή αγάπη. Δεν μπορεί και δεν πρέπει αντί για αντίδωρο να μας το ανταποδίδει με φαρμάκι.

Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία
Φώτης Χ. Σαββίδης

“Τουρκοκυπριακό κράτος” το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη Κύπρο, κατά τον Ελπιδοφόρο: Συνεχίζει να προκαλεί…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: