“To νεκροταφείο των ψευδαισθήσεων” στο Αφγανιστάν: Οι ίδιοι κίνδυνοι για τη Δύση όπως και πριν 20 χρόνια

File photo: Δυνάμεις των Ταλιμπάν εισέρχονται στο αεροδρόμιο της Καμπούλ. Αριστερά πάνω η φωτογραφία του πρώην προέδρου Γάνι. EPA, STRINGER




Κύριο άρθρο που δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Le Figaro, (Philippe Gélie) αναφέρεται στις εξελίξεις στο Αφγανιστάν χαρακτηρίζοντάς το ως το «νεκροταφείο των ψευδαισθήσεων».

«Τώρα που το τελευταίο αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από την Καμπούλ, το Αφγανιστάν δεν θα γίνει εκείνη η μακρινή και εκτός χρόνου χώρα, το “νεκροταφείο των αυτοκρατοριών” για το οποίο παθιάστηκαν μερικοί περιπετειώδεις συγγραφείς.

Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 το τοποθέτησαν στο κέντρο της ασφάλειας και των πολιτικών ζητημάτων του Δυτικού κόσμου. Θα παραμείνει εκεί, συγκεντρώνοντας τους ίδιους κινδύνους, όπως και πριν από 20 χρόνια.

Η καινοτομία είναι ότι θα πρέπει να περάσει κανείς από τους Ταλιμπάν για να ασκήσει οποιαδήποτε επιρροή σε γεγονότα που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν άμεσα».

Ο Philippe Gélie είναι κατηγορηματικός επισημαίνοντας με έμφαση ότι “κάθε συζήτηση με τους Ταλιμπάν δεν θα είναι παρά μια ατελείωτη διαπραγμάτευση.

Ο Αμερικανός σύμμαχος έχει πάει στο σπίτι του, τίποτα δεν μπορεί πλέον να απαλλάξει τους Ευρωπαίους από την υπεράσπιση του εαυτού τους, χωρίς τη βοήθεια κανενός”.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Philippe Gélie – Afghanistan: «Cimetière des illusions»

Στη Ρωσία, η εξουσία πολλαπλασιάζει τα χτυπήματα καταστολής: Το κατηγορώ της Liberation κατά Πούτιν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: