Τα νέα Bayraktar Akıncı παρουσίασε ο Ερντογάν: Απειλές, νταηλίκια και ξανά «τα λόγια τα πολλά και τα μεγάλα» [photo]

Photo Ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την παρουσίαση του νέου drone Bayraktar Akıncı via Twitter Turkish Presidency @trpresidency




«Η Τουρκία ανήκει στις τρεις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην παραγωγή πολεμικών drones» τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου μαχητικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, Bayraktar Akinci.

Δεν παράλειψε πάντως να εκτοξεύσει απειλές, υπογραμμίζοντας ότι «όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας».

Ο Τ. Ερντογάν τόνισε πως το νέο drone, το οποίο παράγει εταιρεία του γαμπρού του Ερντογάν, θα ενισχύσει «τις προσπάθειες της Τουρκίας για επιβολή ειρήνης, δικαιοσύνης και αλήθειας στην περιοχή, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο». Πρόσθεσε επίσης πως στόχος της Τουρκίας είναι να μπορεί να συμμετάσχει με τον στόλο από drone που διαθέτει, σε επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Όποιος θέλει να μετακινήσει έστω και μια πέτρα στην περιοχή μας, θα ζητήσει τη συγκατάθεση της Τουρκίας. Όποιος σκοπεύει να επιχειρήσει στην περιοχή μας, θα λάβει υπόψη την προσέγγιση της Τουρκίας που βασίζεται στην ειρήνη και τη σταθερότητα».

«Θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αποφασιστικότητά μας»

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε ομιλία στην τελετή έναρξης λειτουργίας του έργου “Ημισέλινος” του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επισημαίνοντας ότι ο τουρκικός στρατός εξεδίωξε τον ελληνικό στρατό από την Ανατολία μέχρι τη Σμύρνη σε 14 ημέρες, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε: «Ινσαλλάχ, θα δείξουμε σε όλο τον κόσμο την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε την ελευθερία και το μέλλον μας περνώντας στο επόμενες γενιές το πνεύμα της 30ης Αυγούστου. Συγχαίρω για άλλη μια φορά το έθνος και τον ηρωικό στρατό μας με αφορμή την Ημέρα της Νίκης ».

«Οι μεταβαλλόμενες και αναπτυσσόμενες αμυντικές ανάγκες της Τουρκίας απαιτούν όλες οι μονάδες να υπηρετούν κάτω από μια στέγη, με ισχυρή υποδομή και σε στενό συντονισμό», δήλωσε ο Πρόεδρος Ερντογάν και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε και να εγκαινιάσουμε αυτό το έργο στις 29 Οκτωβρίου 2023, της 100ης  επετείου της Δημοκρατίας μας.»

Mε πληροφορίες από Turkish Presidensy, kathimerini.gr

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ρίχνει το γάντι στις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Η Τουρκία «αναμφίβολα» θα αγοράσει τη δεύτερη παρτίδα S-400 από τη Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: