Ρίχνει το γάντι στις ΗΠΑ ο Ερντογάν: Η Τουρκία «αναμφίβολα» θα αγοράσει τη δεύτερη παρτίδα S-400 από τη Ρωσία

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Milo Djukanovic (Κ-Δ) και τις συζύγους τους στην πόλη Cetinje. EPA, BORIS PEJOVIC




«Η Τουρκία «αναμφίβολα» θα αγοράσει μια δεύτερη παρτίδα ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 από τη Μόσχα, δήλωσε  ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Erdogan) στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής από το Σεράγεβο όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, αναφέρει η ιστοσελίδα Agenzia Nova.

“Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την αγορά μιας δεύτερης παρτίδας S-400 από τη Ρωσία”, εξήγησε ο Erdogan, στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό “Ntv”, ρίχνοντας το γάντι στους Αμερικανούς, οι οποίοι τον απειλούν με κυρώσεις.

ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγησε ότι είχε συζητήσει το θέμα κατά την τελευταία τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Putin).

Ο Erdogan υποσχέθηκε να θέσει το θέμα στην επόμενη επίσκεψή του στη Ρωσία. Τέλος, υπενθύμισε τη χρήση από την Άγκυρα ρωσικών πυροσβεστικών αεροσκαφών κατά τις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.»

ΕΞΑΛΛΟΥ: «Η Τουρκία υποστηρίζει την ιδέα της δημιουργίας μιας «ασφαλούς ζώνης» ελεγχόμενης από τον ΟΗΕ στην Καμπούλ» «Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα υποστηρίζει την ιδέα της Γαλλίας να δημιουργήσει μια «ασφαλή ζώνη» ελεγχόμενη από τον ΟΗΕ στην Καμπούλ του Αφγανιστάν, με τη συμμετοχή διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων.

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε χθες ότι το Παρίσι και το Λονδίνο θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες σήμερα, Δευτέρα 30 Αυγούστου, για να συζητήσουν τη δημιουργία μιας «ασφαλούς ζώνης» στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, ώστε να συνεχιστούν οι ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

“Λαμβάνουμε ενδιαφέρουσες προτάσεις από τη Γαλλία σχετικά με την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν δήλωσε ο Cavusoglu στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου με τον γερμανό ομόλογό του, Heiko Maas, ο οποίος επισκέφθηκε την Τουρκία.»

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Difesa: Erdogan, Turchia acquisterà “senza dubbio” secondo lotto di S-400 dalla Russia

Στην Ευρώπη, υψώνονται τείχη μπροστά στην αφγανική κρίση: Κυριαρχεί το αντιμεταναστευτικό “πνεύμα”…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: