Σκληρή μάχη με τις φλόγες σε τέσσερα μέτωπα: Σε Ρόδο, Αγρίνιο, Λάρισα, Έβρο

Πυρκαγιά στην περιοχή Καλαμώνας στη Ρόδο, την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ




Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε πέντε μεγάλα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις περιοχές της Αχαΐας, της Ρόδου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Λάρισας και του Έβρου, με τις αρχές να έχουν δώσει εντολή για εκκένωση οικισμών.

  •  Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, στον απόηχο του καύσωνα διαρκείας που πλήττει τη χώρα.

Χωρίς ρεύμα και νερό στη Ρόδο

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου, μεταξύ των κοινοτήτων Σορωνής και Θολού, και μεγάλο μέρος του νησιού βρίσκεται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό.

Επίσης προβλήματα παρουσιάστηκαν στην κινητή τηλεφωνία, είτε γιατί καταστράφηκαν από την φωτιά κεραίες ή λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Το απόγευμα δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των επισκεπτών στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκένωση του χωριού Ψίνθος. Επιπρόσθετα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Ψίνθος.

Στην περιοχή επιχειρούν,  επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ και του Βορείου Αιγαίου, 20 οχήματα, 4 E/Π και 3 Α/Φ με το ρωσικό “θηρίο” Beriev-200. Συνδρομή παρέχει ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

 

Σουφλί: Φωτιά και στον Έβρο

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι και γύρω από το χωριό Κοτρωνιά του Δήμου Σουφλίου, απειλώντας σπίτια αν και το χωριό δεν είναι κατοικήσιμο κατά την διάρκεια της χρονιάς,

Η πυροσβεστική ζήτησε την βοήθεια εναέριων μέσων, ενώ μηχανήματα του Δήμου είναι στη διάθεση όσων επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι κάτοικοι που βρίσκονταν στο χωριό αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και αυτή τη στιγμή οδεύουν προς το χωριό Δαδιά.

Στο Σουφλί μάχη με τις φλόγες δίνουν 57 με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 24 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόδασος στο Παραδείσι Αιτωλοακαρνανίας του Δήμου Αγρινίου. Μάλιστα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 51 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 16 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα παρέχουν συνδρομή μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά και στα Φάρσαλα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά η οποία ξέσπασε σήμερα το απόγευμα στο όρος Κιτίκι στη περιοχή του Δίλοφου Φαρσάλων. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επιχειρούν 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, με 25 άτομα, εξαμελές πεζοπόρο τμήμα και 6 υδροφόρα οχήματα. Παράλληλα, επιχειρούν και δύο αεροσκάφη για την κατάσβεση.

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr/AΠΕ-ΜΠΕ/kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Ξέφυγε η φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται η Κοιλάδα των Πεταλούδων * Μάχη με τις φλόγες και σε Αιτωλοακαρνανία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: