Ξέφυγε η φωτιά στη Ρόδο: Εκκενώνεται η Κοιλάδα των Πεταλούδων * Μάχη με τις φλόγες και σε Αιτωλοακαρνανία

File Photo Πυροσβεστικό αεροπλάνο Canadair εν δράσει EPA/MIGUEL A. LOPES μέσω ΚΥΠΕ




Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή «Παντάνασσα» της Ρόδου λίγο μετά τις 15:00 σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη και γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί πριν πέσει το σκοτάδι.

Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η φωτιά ξέφυγε και εκκενώνεται, προληπτικά, η Κοιλάδα των Πεταλούδων.

Στη συγκεκριμένη περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρεί το ρωσικό Beriev-200 και τρία ελικόπτερα.

  • Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.

Εδώ και αρκετή ώρα επιχειρούν, εκτός από τα τρία ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα καναντέρ καθώς και το ρωσικό Beriev-200. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή τα προηγούμενα χρόνια ξεσπούσαν συνεχώς φωτιές. Πάνω από δέκα έχουν καταγραφεί.

Υπένθυμίζεται ότι σήμερα Κυριακή η Ρόδος βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία

Μεγάλη κινητοποίηση για πυρκαγιά σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και στην Αιτωλοακαρνανία. Συγκεκριμένα, πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι, με τους οικισμούς Παραδείσι και Περπάτη να εκκενώνονται προληπτικά.

Επιχειρούν 39 πυροσβέστες 15 οχήματα, 1 πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από ertnews.gr/skai.gr/ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

«Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Ζήρεια ενώ αποκαλύπτονται οι εικόνες καταστροφής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: