Συνεχίζονται οι παράνομες δοσοληψίες του Αζερμπαϊτζάν με τον αττίλα στα κατεχόμενα

Η παραθαλάσσια οικία του Πολ Γεωργίου (Γεώργιος Πολ Γεωργίου), γνωστή ως Blue Bungalow στο τέρμα του τμήματος της παραλιακής ζώνης των Βαρωσίων στην Οδός Φαλήρου της περίκλειστης πόλης, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021. Τα καλοκαίρια του ο Πολ Γεωργίου ένας από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους ζωγράφους της Κύπρου τα περνούσε στο Blue Bungalow, που εφαπτόταν σχεδόν του ξενοδοχείου King George στην παραλία της Αμμοχώστου απέναντι από το νησάκι Καμήλα. Πρόκειται για ένα παλιό πέτρινο κτίσμα στο οποίο είχαν προστεθεί ξύλινες κατασκευές βαμμένες σε μπλε χρώμα. Το Blue Bungalow είχε διακοσμηθεί με ιδιαίτερο τρόπο από τον ζωγράφο, ένας φόρος τιμής στην Κύπρο που τόσο αγάπησε: υπέροχες λαϊκές γύψινες σουβάντζες, εντοιχισμένα παραδοσιακά πιάτα αλλά και τοιχογραφίες από τον ίδιο τον Γεωργίου, άγιοι και εκκλησίες και ένα μοναχικός Δον Κιχώτης στον πάνω όροφο. ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους διοικούντες και μέλη της ένωσης τουριστικών πρακτόρων του Αζερμπαϊτζάν έφτασε χθες στα κατεχόμενα κατόπιν πρόσκλησης του ψευδο υπουργείου Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σκοπός της παράνομης επίσκεψης είναι η αναζωογόνηση και ανάπτυξη των σχέσεων του καθεστώτος με το Αζερμπαϊτζάν στο τουριστικό τομέα.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε στους Αζέρους τον Ιούλιο κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αποκαλούμενου υφυπουργού Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Σερχάν Ακτούντς και της ούτω καλούμενης εκπροσώπου του ψευδοκράτους στο Μπακού, Νοβμπέρ Φερίτ Βετζχί. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και μέλη της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων του Αζερμπαϊτζάν.

Συνοδευόμενοι από τους Ακτούντς και Βετζχί οι Αζέροι συναντήθηκαν χθες με αξιωματούχους των Τουρκικών Αερογραμμών και της αεροπορικής εταιρείας Πήγασος στα κατεχόμενα.

Σήμερα οι Αζέροι είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με την τουρκοκυπριακή ένωση τουριστικών πρακτόρων και θα επισκεφτούν την κατεχόμενη Αμμόχωστο και την τουριστική περιοχή της Βοκολίδας.

Εξάλλου, μετά από επίσκεψη στην κατεχόμενη Κερύνεια, θα παραστούν σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους ο ψευδο υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος», Φικρί Ατάογλου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / ΓΤΠ/ΡΠΑ/ΗΦ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Προκαλεί ο Τατάρ και η παρέα του: Zητούν αναγνώριση του παράνομου ψευδοκράτους στα κατεχόμενα από το Αζερμπαϊτζάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: