Περιπέτεια για ζεύγος Αμερικανών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό επιστρέφοντας από την Ελλάδα στις ΗΠΑ

FILE PHOTO: Αίθουσα νοσοκομείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Άρθρο της Ceylan Yeginsu που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εφημερίδας New York Times, αναφέρεται στην περιπέτεια ζεύγους Αμερικανών που με το πέρας των διακοπών τους στην Ελλάδα διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, λίγο πριν την επιβίβαση τους στην πτήση επιστροφής για τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ), στο αεροδρόμιο.

Το ζεύγος των Αμερικανών μόλις τελείωσαν οι -κατά δήλωσή τους, τέλειες διακοπές τους στην Ελλάδα- και παρότι ήταν εμβολιασμένοι, διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό σε τεστ που έκαναν στο αεροδρόμιο λίγο πριν επιβιβαστούν στην πτήση επιστροφής στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν σε ξενοδοχείο για επταήμερη καραντίνα μετά το πέρας της οποίας διαγνώσθηκαν αρνητικοί.

«Πάθαμε σοκ δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Δέκα λεπτά αργότερα δεχθήκαμε τηλεφώνημα από τις Ελληνικές αρχές για τη μεταφορά μας σε ξενοδοχείο καραντίνας. Ήταν όλα πολύ οργανωμένα και μας φέρθηκαν πολύ ευγενικά. Μας έδιναν τρία γεύματα την ημέρα και ό,τι παραγγέλναμε από το διαδίκτυο έφτανε στην πόρτα μας. Ήμασταν όμως ταραγμένοι, καθώς δεν επιτρεπόταν να βγούμε από το δωμάτιο, επικρατούσε καύσωνας και μαίνονταν πυρκαγιές στη γύρω περιοχή, ωστόσο βγάζαμε τα κεφάλια μας έξω από το παράθυρο», δήλωσε το ζεύγος.

Στο άρθρο σημειώνεται ότι όταν η Ευρώπη έπειτα από 15 μήνες άνοιξε τα σύνορά της στους Αμερικανούς τουρίστες τον περασμένο Ιούνιο, δεν είχε επεκταθεί όπως τώρα, η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη Delta του κορωνοϊού, ενώ ήταν πολύ σπάνια τα κρούσματα σε εμβολιασμένους.

Όμως τώρα το 90% των κρουσμάτων στην Ευρώπη αφορούν στη μετάλλαξη Delta και αρχίζουν να πληθαίνουν οι περιπτώσεις ακόμη και εμβολιασμένων ταξιδιωτών που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό και που στην συνέχεια αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα.

Το ζεύγος των Αμερικανών ανέφερε ότι υποπτεύεται πως κόλλησε τον κορωνοϊό πριν το ταξίδι τους στην Ελλάδα, αλλά τα ήπια συμπτώματα τους οδήγησαν τότε να θεωρήσουν ότι επρόκειτο για αλλεργία. «Ήμασταν υγιείς και εμβολιασμένοι, δεν μας πέρασε από το νου ότι είχαμε κορωνοϊό».

Επισημαίνεται ότι η Ελλάδα δεν απαιτεί από πλήρως εμβολιασμένους επισκέπτες να διεξάγουν τεστ πριν την είσοδο στην χώρα, κι έτσι το ζεύγος των Αμερικανών δεν συνειδητοποίησε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό μέχρι το τέλος των διακοπών τους και το τεστ στο αεροδρόμιο λίγο πριν την επιστροφή τους.

Στην συνέχεια το άρθρο αναφέρεται σε παρόμοιες περιπτώσεις Αμερικανών τουριστών σε άλλες χώρες.»

ΠΗΓΗ: New York Times, Blindsided Abroad: Vaccinated But Testing Positive on a Trip to Europe

Κυβέρνηση για Τσιτσιπά: Σπουδαίος αθλητής, αλλά δεν έχει τη γνώση να αξιολογεί τους εμβολιασμούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: