Πάλευαν όλο το βράδυ με τις φλόγες στην Εύβοια: Ανθρώπινες αλυσίδες για να μην περάσουν οι φλόγες στα χωριά

File photo: Εθελοντές στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Aλλη μια δύσκολη νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια, όπου μαίνεται η πυρκαγιά.Η φωτιά, στις 2:00 τα ξημερώματα κατευθυνόταν πλέον από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίσθηκε ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει περιμετρικά του χωριού, τελικά κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους.

Όταν έσπασε το πύρινο μέτωπο στην Αβγαριά, πυροσβέστες, ξένες αποστολές, εθελοντές δημιούργησαν νέα αντιπυρική ζώνη στο χωριό Καμάρια.

Στην Καστανιώτισσα, υπό την απειλή του νέου μετώπου φωτιάς, είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτροπή της, ώστε να μην φτάσει στην Ιστιαία, ο ουρανός της οποίας έχει σκεπαστεί από καπνούς.

Στους Καματριάδες δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς.

Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα, ούτως ώστε μέχρι το πρωί, όποτε και θα ξεκινούσαν να πετάνε τα εναέρια μέσα, να μην υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Την ίδια ωρα, χωματουργικά μηχανήματα δούλευαν ασταμάτητα έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο στις Καματριάδες έφτασε στην αντιπυρική ζώνη που έφτιαξαν το απόγευμα οι κάτοικοι με τα μηχανήματα, προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς το χωριό, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Αυτήν την ώρα, όλες οι δυνάμεις προσπαθούν ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς την Ιστιαία και έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γ. Παλαμιώτης
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Πυροσβέστες από όλες τις ηπείρους βοηθούν την Ελλάδα: Όλες οι αποστολές μέχρι σήμερα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: