O …σεβασμός στις γυναίκες ξεκίνησε: Λευκή μπογιά στα κέντρα ομορφιάς της Καμπούλ

EPA/STRINGER




Είτε προϊόν τρόμου των ιδιοκτητών τους προκειμένου να μη στοχοποιηθούν από το νέο καθεστως, είτε αποτέλεσμα των πρώτων «παρεμβάσεων» των Ταλιμπάν, ο φωτογραφικός φακός είναι αδιάψευστος μάρτυρας:

Οι προσόψεις σε κέντρο ομορφιάς της Καμπούλ έχουν καλυφθεί με άσπρη μπογιά καθώς επίσης και τα σημεία όπου πιθανώς εμφανίζονταν φωτογραφίες με γυναικεία σώματα.

EPA/STRINGER

Χθες, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από την ανάληψη της εξουσίας, οι Ταλιμπάν προσπάθησαν να πείσουν τη διεθνή κοινότητα για τις καλές τους προθέσεις υποσχόμενοι -μεταξύ άλλων- ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών πλην όμως εντός του ισλαμικού νόμου.

«Οι γυναίκες μας είναι μουσουλμάνες, θα είναι ευτυχείς να ζουν εντός του πλαισίου της σαρία. Οι γυναίκες μας έχουν δικαιώματα και θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από αυτά τα δικαιώματα, έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην εκπαίδευση, στην υγεία και σε άλλους τομείς». ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπός τους.

Την ίδια στιγμή έτερος εκπρόσωπος δήλωνε στο SKYNEWS ότι πέραν της Μπούρκας… υπάρχου και άλλες μαντίλες διαθέσιμες..

«Η μπούρκα δεν θα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες, καθώς «υπάρχουν διαφορετικά είδη μαντίλας», δήλωσε ο Σουλαχίν Σαλίν στο βρετανικό δίκτυο. «Η μπούρκα δεν είναι το μοναδικό χιτζάμπ (μαντίλα) που μπορεί να φοράει μια γυναίκα, υπάρχουν διαφορετικά είδη χιτζάμπ, που δεν περιορίζονται στην μπούρκα», ανέφερε.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

 

Συγκλονίζει η πρώτη γυναίκα δήμαρχος του Αφγανιστάν: Περιμένω να έρθουν να με σκοτώσουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: