Ο Ερντογάν δημιουργεί κλίμα για το Αφγανιστάν ώστε να καταστεί “απαραίτητος”: Μίλησε και με την Μέρκελ μετά τον Πούτιν

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για να συζητήσουν την κατάσταση στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι η απομάκρυνση όσων έχουν ανάγκη να φύγουν από το Αφγανιστάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε μιλήσει για το ίδιο ζήτημα με τον Πούτιν, ενώ από την αρχή της κρίσης στο Αφγανισταν και την εδραίωση των Ταλιμπάν προσπαθεί να “δημιουργήσει” την θέση του ενδιάμεσου μεταξύ Δύσης και Ταλιμπάν, ώστε να καταστεί απαραίτητος στην ΕΕ, η οποία είναι δυσαρεστημένη μα τις συνεχείς προκλήσεις και την παραβατική συμπεριφορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Νωρίτερα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι «Οι δύο πλευρές συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση στο Αφγανιστάν. Έδωσαν έμφαση στη σημασία του να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ειρήνη στη χώρα, η αυστηρή τήρηση της τάξης και του κράτους δικαίου. Υπογράμμισαν επίσης ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της διακίνησης ναρκωτικών. Οι πρόεδροι συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διμερή συντονισμό σχετικά με αφγανικά θέματα».


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Φρανκφούρτη, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο Ερντογάν με τον Πούτιν συμφώνησαν να ενισχύσουν τον διμερή συντονισμό στα αφγανικά θέματα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: