Χορός Ρίχτερ στη Νίσυρο με μεγαλύτερη δόνηση τα 5,4 Ρίχτερ νοτιοδυτικά του νησιού

Το επίκεντρο της δόνησης όπως αποτυπώnεται στην υπηρεσία Google Maps




Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατεγράφη στις 07:31 στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Νισύρου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο μέγεθος που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο της νέας ισχυρής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου, διευκρίνισε το Ινστιτούτο.

Περίπου τρία τέταρτα αργότερα, ακόμη ένας, «ασθενής» αυτή τη φορά σεισμός, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 08:12 στον θαλάσσιο χώρο 29 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου.

Πρόκειται για τον τέταρτο σεισμό κατά σειρά που ανακοινώνεται από το Ινστιτούτο από το βράδυ χθες Σάββατο, με τον τρίτο της ακολουθίας αυτής, που καταγράφηκε στις 07:31, να είναι ο ισχυρότερος: ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 22 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

 

 

Ακολούθησε και πέμπτος σεισμός, στις 11:37 το πρωί με μέγεθος 4,3 της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου.

Προηγήθηκαν ακόμη δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους 4,7 και 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στις 22:57 του Σαββάτου και στις 02:25 σήμερα Κυριακή, αντίστοιχα 26 και 27 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του νησιού.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Καύσωνας ιστορικών διαστάσεων: H χώρα στο έλεος του αεροχειμάρου – Παρακολουθήστε το φαινόμενο από δορυφόρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: