Είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους από την Κύπρο στην Ελλάδα

File Photo Συγκεντρωμένα είδη πρώτης ανάγκης στην Κύπρο ΚΥΠΕ




Αναμένεται να ξεπεράσει τους δέκα τόνους η βοήθεια σε είδη πρώτης ανάγκης, που άρχισε και συνεχίζεται εδώ και δύο εβδομάδες, από την Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα, για να σταλεί στους πυρόπληκτους της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο πατήρ Βασίλειος Νικολάου «εδώ και δύο περίπου εβδομάδες η εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας ανέλαβε πρωτοβουλία για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα καινούργια ή σε πολύ καλή κατάσταση, γάλα και πάνες για βρέφη και παιδιά, είδη κουζίνας και καθαρισμού, τα οποία θα αποσταλούν για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή  29 Αυγούστου και αναμένεται ότι μέχρι τότε θα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από δέκα τόνοι από τα είδη έχουμε ζητήσει».

Πρόσθεσε πως «η πρωτοβουλία της εκκλησίας έγινε σε συνεργασία και με τις ευλογίες της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, ενώ ο κόσμος προσφέρει απλόχερα ακόμα και χρήματα».

Ο πατήρ Βασίλειος απηύθυνε έκκληση «σε μεταφορικές εταιρείες να φιλοτιμηθούν και να μεταφέρουν δωρεάν από το λιμάνι Λεμεσού στο λιμάνι του Πειραιά τα εμπορευματοκιβώτια με την βοήθεια που θα συγκεντρωθεί για τους πυρόπληκτους αδελφούς μας. Επίσης χρειαζόμαστε εκτελωνιστή ο οποίος θα εκτελωνίσει τα εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά και μεταφορική για να τα μεταφέρει είτε την Εύβοια είτε στην Καλαμάτα, αναλόγως των αναγκών που υπάρχουν».

Ευχαριστούμε συνέχισε «θερμά όλους όσοι προσέφεραν με διάφορους τρόπους ακόμα και από το υστέρημα τους για τους πυρόπληκτους της Ελλάδας. Ευχαριστίες εκφράζουμε και στους εθελοντές οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στην εκκλησία και βοηθούν με τη συλλογή των τροφίμων και των άλλων ειδών καθώς και όλους όσοι προσφέρουν βοήθεια στο πακετάρισμα των αγαθών».

Ακόμα σημείωσε «όσες μεταφορικές εταιρείες ενδιαφέρονται να βοηθήσουν στην μεταφορά των εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να επικοινωνήσουν με την εκκλησία Αγίας Νάπας στην Αγία Νάπα στο τηλέφωνο 23 721795. Η εκκλησία είναι ανοικτή για προσφορές και εισφορές από τις 07.30 το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η Τασούλα Χατζητοφή περπατά στους δρόμους της κατεχόμενης πόλης: Το φάντασμα της Αμμοχώστου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: