Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Οι νέες αποκαλύψεις του δικτύου Αλ Τζαζίρα για την εμπλοκή της Κύπρου σε χρυσά διαβατήρια μέσω του αγγλικού ποδοσφαίρου και η νέα έρευνα του OCCRP για την παραχώρηση διαβατηρίου σε Σαουδάραβα…

… η σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, οι φωτιές που εξακολουθούν να μαίνονται στην Ελλάδα και η νέα έκθεση για την κλιματική κρίση και το μέλλον του πλανήτη, είναι από τα βασικά θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Πόσα πλαστά  safe pass εκδόθηκαν;» και αναφέρει ότι γίνονται έρευνες κατά πέντε γιατρών και ότι ο Εισαγγελέας μίλησε για αλλαγή της νομοθεσίας για αυστηρότερη αντιμετώπιση πειθαρχικών περιπτώσεων. Αλλού γράφει ότι είναι τραγικός ο απολογισμός των πυρκαγιών στην Ελλάδα και εξετάζεται ενδεχόμενο συμμορίας εμπρηστών. Η «Α» σε άλλο θέμα αναφέρει ότι φέτος είχαμε τον δεύτερο πιο θερμό Ιούλη από το 1983.

«Παίζουν…μπάλα και σε Βρετανικά γήπεδα» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει για κυπριακό χέρι και στις αγοραπωλησίες αγγλικών ομάδων και ότι οι Χριστάκης Τζιοβάνης, Ανδρέας Πιττάτζης και Tomy Kay υποδεικνύονται από «συμβουλάτορες» ως τα κατάλληλα πρόσωπα για να ανοίξουν τις πόρτες στην Κύπρο σε καταδικασθέντα Κινέζο υποψήφιο αγοραστή. Αλλού γράφει ότι μετά τα πλαστά safe pass αλλάζουν την νομοθεσία. Επίσης γράφει για γνωματεύσεις που εξετάζονται στο θέμα της κρατικής χορηγίας προς τα κόμματα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Νέος διασυρμός με διαβατήρια» γράφει στο κύριό του θέμα ότι εμπλέκουν την Κύπρο σε εξαγορά ποδοσφαιρικών ομάδων στη Βρετανία μέσω του επενδυτικού προγράμματος και ότι ο Al Jazeera ισχυρίζεται ότι Κύπριος Υπουργός έκλεισε υπόθεση Ρώσου στο Λονδίνο που δεν μπορούσε να ταξιδέψει. Αλλού γράφει ότι οι αρχές προσανατολίζονται στην επίδειξη  PCR από φοιτητές αντί rapid. O «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρεται σε εθνική τραγωδία στην Ελλάδα με 650,000 στρέμματα στάχτης.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Εκτεθειμένος διεθνώς ο Πρόεδρος για τους ΄χρυσούς΄ φίλους και γείτονες» και προβάλλει έρευνα του OCCRP για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και ότι ο γνωστός Σαουδάραβας είχε συναντήσεις με ΠτΔ, Αρχιεπίσκοπο και τον πρώην CEO της Τράπεζας Κύπρου και κατέχει μεγάλες εκτάσεις γης κοντά στην οικία Αναστασιάδη στη Λεμεσό. Αλλού αναφέρει ότι εξετάζονται 5 υποθέσεις γιατρών με πλαστά χαρτιά εμβολιασμών. Επίσης η «Χ» αναφέρεται στις συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Ελλάδα.

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Τα ΗΕ προειδοποιούν για κόκκινο συναγερμό για την ανθρωπότητα» και προβάλλει έκθεση για το κλίμα που είδε το φως της δημοσιότητας και την καταστροφική δράση του ανθρώπου με αποτέλεσμα ακραία καιρικά φαινόμενα για τις επόμενες δεκαετίες. Αλλού προβάλλει την σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τα πλαστά χαρτιά εμβολιασμών και τις δηλώσεις του Εισαγγελέα. Προβάλλει επίσης τις αποκαλύψεις για το ΚΕΠ σε υποθέσεις αγορών αγγλικών ποδοσφαιρικών ομάδων.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: