Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η προσπάθεια εκ μέρους της Κυπριακή Δημοκρατίας για έκδοση πιστοποιητικών σε εμβολιασμένους Τουρκοκύπριους και οι τακτικισμοί του ψευδοκράτους γύρω από το θέμα, η έναρξη των σχολείων τον Σεπτέμβριο και οι σκέψεις για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημοτικά, η απεργία στο λιμάνι Λεμεσού, οι νέες αποκαλύψει του Al Jazeera που αφορούν την Κύπρο και η απόφαση δικαστηρίου κατά του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Παρασκευής.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τερτίπια Τατάρ με τα εμβόλια για αναγνώριση του ψευδοκράτους», γράφει ότι παρακάμπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και ζητούν από τις ξένες χώρες να αναγνωρίζουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδει το ψευδοκράτος. Αλλού γράφει ότι με safe pass επιστρέφουν μαθητές και εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Λακατάμια θα ανεγερθεί το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Με κίνηση-ματ τους απεγκλωβίζει από τους τακτικισμούς Τατάρ», γράφει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δίνει λύση στο πρόβλημα των Τ/κ με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αλλού γράφει ότι με επιστολή της το 2020 η Επίτροπος Νομοθεσίας είχε ζητήσει να επανελέγχονται οι άδειες κυνηγετικού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε απόβαση σε υπουργεία από τους απεργούς στο λιμάνι Λεμεσού.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Μάσκα και στα δημοτικά», γράφει ότι θα συζητηθεί σε σύσκεψη Υπ. Παιδείας και γονέων η υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού. Αλλού γράφει ότι ενίσχυση ζητά η Πυροσβεστική ενώ το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι δεν του δόθηκε ουδεμία νέα θέση για τις πυρκαγιές.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι με δικαστικό διάταγμα θα παίρνουν την άδεια από γιατρούς που ερευνώνται από την Αστυνομία για σοβαρά αδικήματα.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Τεντώνει το σχοινί η DP World Limassol επιμένοντας σε απολύσεις», γράφει ότι αρνητικά απάντησε η εταιρεία στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για αναστολή των απολύσεων. Αλλού γράφει ότι δικοινοτικό φόρουμ για την υγεία εισηγείται το ΑΚΕΛ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού τάχθηκαν οι εκπαιδευτικοί ενώ ζητούν τα τεστ να είναι εβδομαδιαία.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι απολύσεις στο λιμάνι μια πράξη εκδίκησης», γράφει ότι οι εργαζόμενοι ξαναρχίζουν την απεργία, αναστατώνοντας το λιμάνι, ενώ το Υπουργείο Εργασίας αναζητεί λύσει. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οι πυροσβέστες επιστρέφουν από την Ελλάδα. Αλλού γράφει ότι η οργάνωση BirdLife ζητά στενή επιτήρηση του κυνηγιού των τρυγονιών.

Η εβδομαδιαία «Γνωμη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δούρειος ίππος η Κύπρος» αναφέρεται στο νέο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera για την εξαγορά αγγλικών ομάδων από εγκληματίες με βρώμικο χρήμα. Αλλού αναφέρεται στην Αμμόχωστο γράφοντας ότι «η πόλη χάνεται και ο πρόεδρος…τυρβάζει». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η Κύπρος οδεύει προς τρομακτική αύξηση της ανεργίας μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό ποντίκι» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δικάζεται για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων η ηγεσία των δημοσιογράφων», αναφέρεται σε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας εναντίον του Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών. Σε άλλο θέμα γράφει «οι γυναίκες επιστρέφουν: Θα αναβιώσει η παλιά ηρωική αντικατοχική πρωτοβουλία των γυναικών;» Αλλού αναφέρεται στην υποψηφιότητα του Μιχάλη Χατζημιτσή για τη δημαρχία Πάφου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, ΚΥΠΡΟΣ

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: