Οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να βασιστούν στον “αιώνιο εχθρό” τους: Όμως οι Ταλιμπάν δεν άλλαξαν…

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζένιφερ Ψάκι στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου. EPA, Stefani Reynolds, POOL




Οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) βρίσκονται στην περίεργη θέση να βασίζονται στους Ταλιμπάν, τον νικηφόρο εχθρό που προσπαθεί χρόνια να σκοτώσει Αμερικανούς, προκειμένου να ελέγξει το αεροδρόμιο της Καμπούλ για τζιχαντιστές που θέλουν να σκοτώσουν Αμερικανούς, αναφέρει κύριο άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal (The Editorial Board).

Οι Ταλιμπάν μπορεί να είναι εχθροί του ISIS, αλλά μπορεί επίσης να θεωρούν ότι ωφελούνται από την επίθεση. Οι βόμβες δεν σκότωσαν Ταλιμπάν, αλλά Αμερικανούς, καθώς και Αφγανούς που θέλουν να φύγουν από τη χώρα.

Η επίθεση θα έχει ως αποτέλεσμα μειωθεί ο αριθμός των συνεργατών των ΗΠΑ και των συμμαχικών δυνάμεων που τελικά θα φύγουν.

Ο κ. Τζο Μπάιντεν (Biden) θα έπρεπε να έχει διαθέσει περισσότερα στρατεύματα για τη φύλαξη του αεροδρομίου της Καμπούλ και να μην ακολουθήσει το χρονοδιάγραμμα εκκένωσης που υπαγόρευσαν οι Ταλιμπάν. Αυτή τη στιγμή εξακολουθεί να βασίζεται στην καλή θέληση των Ταλιμπάν προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποχώρηση.

Την ίδια στιγμή ο κ. Biden λέει στους Αμερικανούς ότι το Αφγανιστάν δεν θα ξαναγίνει παράδεισος τρομοκρατών, αλλά είναι ήδη. Οι εκατοντάδες μαχητές που απελευθερώθηκαν από τις φυλακές με τη νίκη των Ταλιμπάν είναι στην επίθεση και περισσότεροι Αμερικανοί θα γίνουν στόχοι – πολύ μακριά από τα αφγανικά σύνορα.

ΠΗΓΗ: WSJThe Editorial Board – The Kabul Airport Massacre

Πόσοι από αυτούς που έτρεξαν να δουν τον Μενέντεζ ενστερνίζονται τις θέσεις του για την κατοχική Τουρκία και τον Ερντογάν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: