Πόσοι από αυτούς που έτρεξαν να δουν τον Μενέντεζ ενστερνίζονται τις θέσεις του για την κατοχική Τουρκία και τον Ερντογάν;

FILE PHOTO: Ο Τάσος Ζαμπάς, ο πιό στενός βήμα του Ρόμπερτ Μενέντεζ στο βήμα. Πίσω παρακολουθεί ο φιλέλληνας γερουσιαστής. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ




Κείμενο ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Βλέποντας όλους αυτούς που έσπευσαν, βάζοντας μέχρι και …μέσο, για να παρακολουθήσουν την ομιλία του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Μουσείο της Ακρόπολης, αναρωτήθηκα πόσοι ασπάζονται τις ιδέες του προέδρου της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας για την κατοχική Τουρκία και την μαρτυρική Κύπρο.

Ο κ. Μενέντεζ έχει καθαρές θέσεις για τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν και την απελευθέρωση της Κύπρου. Αλλά οι περισσότεροι που έτρεξαν να του σφίξουν το χέρι, δεν γνώριζαν επίσης ότι η Ελλάδα απέκτησε τον μεγαλύτερο υποστηρικτή λόγω μίας οικογένειας προσφύγων από την Κύπρο: Των Ζαμπάδων από την κατεχόμενη Μόρφου.

Η Ελλάδα, λοιπόν, έχει δίπλα της τον γερουσιαστή λόγω αυτών των ανθρώπων που έφυγαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους κατακτητές, από το χωριό τους, το Πραστειό της Κύπρου. Ο γερουσιαστής, όταν ήταν βουλευτής, πήγε στο Πραστειό γιατί ήθελε ο Τάσος Ζαμπάς και άλλοι συγγενείς του, να δουν το σπίτι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Είδα στο βίντεο και στις φωτογραφίες αρκετές φάτσες αυτών που πήγαν να ακούσουν τον γερουσιαστή νομίζοντας ότι λάμβαναν μέρος σε ένα κοινωνικό γεγονός. Πόσοι από αυτούς σκέφτονται έστω και μία φορά τον χρόνο την Κύπρο; Κανένας μήπως;

Σας διαβεβαιώ, επειδή το γνωρίζω προσωπικά, ότι ο γερουσιαστής και οι συνεργάτες εργάζονται άοκνα για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθημερινά. Πιστεύει στον αγώνα για την επανένωση της Κύπρου. Και το αποδεικνύει με πράξεις.

Η κυπριακή παροικία των Ηνωμένων Πολιτειών επιβραβεύει τον γερουσιαστή και τον βοήθησε σε όλες τις προεκλογικές του εκστρατείες. Δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την Ελληνική Ομογένεια. Ειδικά όσους έχουν σχέση με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Τρέμουν μην τους κακοχαρακτηρίσουν οι Τούρκοι άραγε; Όλα είναι πιθανά.

Μέχρι και σήμερα, δύο χρόνια μετά την εκλογή του ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος δεν βρήκε χρόνο να προσκαλέσει τον γερουσιαστή Μενέντεζ, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στην Ουάσιγκτον.

Σε αυτούς που στέκονται πάντα δίπλα στον Αμερικανό νομοθέτη, εκτός της οικογένειας των Ζαμπάδων, θα ήθελα να αναφέρω επίσης τον μακαρίτη Νίκο Μουγιάρη, τον Πανίκο Παπανικολάου, τον Φίλιπ Κρίστοφερ, τον Έντι Ζεμενίδη, τον Ανδρέα Κωμοδρόμο, τον Σάββα Τσίβικο και αρκετούς άλλους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Βλέπω και τους συναδέλφους δημοσιογράφους να κονταροκτυπιούνται για μία συνέντευξη με τον κ. Μενέντεζ. Αλλά, πρέπει να θυμούνται ότι ο γερουσιαστής δίνει μάχες για την Ελλάδα, την Κύπρο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πρέπει να υποστηρίξουν στην πράξη αυτούς τους αγώνες, και όχι να βρίζουν τους Κύπριους για τα …δεινά της Ελλάδας.

Μενέντεζ στη συνάντηση με Δένδια: «Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» * Μεγαλοπρεπές άδειασμα στον Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: