Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τανάγρα: Προκλήθηκε από κεραυνό, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή

File photo Σέρβοι πυροσβέστες επιχειρούν σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Ιστιαία κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς στην Εύβοια. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ μέσω ΚΥΠΕ




Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην Τανάγρα Βοιωτίας στις 13:30 το μεσημέρι της Πέμπτης στην περιοχή Μαζαρέικα, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Σκάι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην περιοχή παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεσή της.

Η φωτιά καίει σε ορεινή περιοχή, σε δύσβατο σημείο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε από κεραυνό και στο σημείο σπεύδει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού.

Αρχαία Ολυμπία: Μικρές εστίες φωτιάς στις περιοχές Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκας

Εν τω μεταξύ σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν νέες αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ειδικά γύρω από τις περιοχές Κρυονέρι, Λάσδικα, Μηλιές και Δούκας υπάρχουν αρκετές πυροσβεστικές δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα, διότι καίνε μικρές εστίες φωτιάς.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «αναμένονται στην Ηλεία 187 πυροσβέστες από τη Γερμανία με 37 οχήματα, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στην Αρχαία Ολυμπία και θα επιχειρήσουν στις περιοχές Κρυονέρι και Λάσδικα».

Πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ/Σκάι
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Δυνατή βροχή στην Εύβοια σβήνει τις τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: