Δύο νέοι θάνατοι, 355 κρούσματα COVID-19 και 184 νοσηλευόμενοι στην Κύπρο

File Photo: Γιατροί και νοσηλευτές εργάζονται μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς με COVID-19 ΚΥΠΕ/Κάτια Χριστοδούλου




Δύο άνθρωποι, ένας 37χρονος και ένας 77χρονος, απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 486, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε το αρμόδιο Υπουργείο, 355 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 112.021. To ποσοστό θετικότητας ανέχρεται σε 0,68%.

Εξάλλου, 184 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 72 σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σημειώνεται πως ποσοστό 84,79% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας 14 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί (αποχαρακτηρισμένα περιστατικά), συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση λόγω COVID σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 52,454 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Θάνατοι

Τα δύο άτομα που απεβίωσαν, με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε άντρα, ηλικίας 77 ετών, που κατέληξε στις 23 Αυγούστου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και άντρα, ηλικίας 37 ετών, που κατέληξε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 486, εκ των οποίων 313 άντρες (64%) και 173 γυναίκες (36%).

Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 77 έτη.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Η Λευκωσία δεν ανέχεται όσους υπονομεύουν την Κυπριακή Δημοκρατία: Ορθή η απόφαση για Ταλάτ και λοιπούς του ψευδοκράτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: