Δεν έχουν το …Θεό τους: Η κυπριακή αστυνομία διερευνά άλλες τρεις πληροφορίες σχετικά με ψευδείς εμβολιασμούς

Το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, στη Δερύνεια. ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Στη διερεύνηση άλλων τριών πληροφοριών προχωρεί η Αστυνομία σε σχέση με ψευδείς εμβολιασμούς από γιατρούς μετά τη σύλληψη και την επταήμερη κράτηση 53χρονου γιατρού στη Λάρνακα, ο οποίος όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, φέρεται να προμήθευε πελάτες του με ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι δύο πληροφορίες που διερευνώνται αφορούν περιστατικά στην Πάφο και η τρίτη συγκεκριμένο συμβάν στη Λεμεσό.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι οι πληροφορίες προήλθαν από το Υπουργείο Υγείας και η έρευνα είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο, λαμβάνονται μαρτυρίες και οτιδήποτε προκύψει θα διερευνηθεί εις βάθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ η περίπτωση της Λεμεσού αφορά ζευγάρι που πήγε σε συγκεκριμένο προσωπικό γιατρό και ζήτησε να περαστεί στο σύστημα ως εμβολιασμένο, χωρίς να έχει εμβολιαστεί. `Όταν ο γιατρός αρνήθηκε, το ζευγάρι διαγράφηκε από τη λίστα του και έκαμε εγγραφή σε άλλο γιατρό. Η περίπτωση κίνησε κάποιες υποψίες στον πρώτο γιατρό ο οποίος έδωσε την πληροφορία και διερευνάται σε λεπτομέρεια.

  • Να διερευνηθεί εις βάθος η πληροφορία για έκδοση πλαστού πιστοποιητικού από παιδίατρο, ζητά η Παιδιατρική Εταιρεία

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου ζητά πλήρη διερεύνηση των πληροφοριών για διερευνώμενη υπόθεση έκδοσης πλαστού πιστοποιητικού εμβολιασμού από Παιδίατρο στην Πάφο.

Σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία αναφέρει ότι αυτονόητα καταδικάζει «οποιεσδήποτε πράξεις ή πρακτικές μελών μας ή άλλων συναδέλφων δυνατόν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία πολιτών και που πέραν της αντιεπιστημονικής υφής τους, ενέχουν και το στοιχείο της διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

«Οι όποιες ενέργειες αμαυρώνουν το κύρος και την αξιοπρέπεια του συνόλου του ιατρικού κόσμου θα μας βρίσκουν πάντοτε αντίθετους και πρωτοστάτες στην προσπάθεια πάταξης τους», σημειώνει.

«Αναμένουμε από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης όπως και όσων άλλων παρόμοιων περιστατικών πιθανώς να τεθούν ενώπιον τους. Θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και είμαστε στη διάθεση των διωκτικών αρχών για να παράσχουμε την όποια βοήθεια τυχόν μας ζητηθεί», αναφέρει.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στη φυλακή ο Κύπριος γιατρός: Έδινε ψευτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού, στο νοσοκομείο τρεις από τους πελάτες του

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: