Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε πίτμπουλ στο Γαλάτσι: Ο σκύλος του είχε επιτεθεί και τον δάγκωσε στο πόδι

File photo Αστυνομικοί της ομάδας Δίας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Τραγικό περιστατικό με θύμα έναν σκύλο σημειώθηκε στο Γαλάτσι όταν αστυνομικοί παρενέβησαν μετά από καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης που αφορούσε ιδιοκτήτη δύο πίτμπουλ.

Συγκεκριμένα, μία γυναίκα κατήγγειλε για κακοποίηση τον ιδιοκτήτη των δύο σκύλων, ο οποίος τους κρατούσε στην ταράτρα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, με αποτέλεσμα στο σημείο να φτάσουν δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατά την προσέλευση των αστυνομικών στο σημείο, σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη και της καταγγέλουσας, με αποτέλεσμα την παρέμβαση των αστυνομικών ώστε να εκτονώσουν την κατάσταση.

Το περιστατικό είχε απρόσμενη και δυσάρεστη εξέλιξη, καθώς, στην προσπάθεια τους να αποκλιμακώσουν την ένταση, ένας από τους σκύλους επιτέθηκε στον έναν αστυνομικό, δαγκώνοντάς τον. Εκείνος αμυνόμενος – σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ – πυροβόλησε τον σκύλο και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ για το περιστατικό, τα γεγονότα εξελίχτηκαν ως εξής:

«Πρωινές ώρες σήμερα, έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, σχετικά με τη διατήρηση και παραμονή δύο δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (σκύλων) σε ταράτσα πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Στο σημείο μετέβη περιπολικό για να ελέγξει την καταγγελία και οι αστυνομικοί, μαζί με την καταγγέλλουσα και τον ιδιοκτήτη ανέβηκαν στην ταράτσα, όπου ήταν τα δύο πίτμπουλ.

Εκεί όμως υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη των ζώων και της γυναίκας.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να αποκλιμακώσουν το περιστατικό, ένα από τα σκυλιά επιτέθηκε και δάγκωσε στο δεξί πόδι τον έναν αστυνομικό, ο οποίος αμυνόμενος, πυροβόλησε το ζώο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο, ενώ οι εμπλεκόμενοι προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου σχηματίζεται δικογραφία και θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε η διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Προειδοποίηση της ΕΛΑΣ για ενδεχόμενο εξαπάτησης: Δήθεν προς βοήθεια πυρόπληκτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: