Ακόμα ένα fake news της Τουρκίας: Δεν υπάρχει συμφωνία για τους Αφγανούς πρόσφυγες, λέει η πρεσβεία των ΗΠΑ

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα, David M. Satterfield. Φωτογραφία via U.S. Embassy Turkey, @USEmbassyTurkey




«Η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς σχετικά με πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την υποδοχή Αφγανών προσφύγων”, αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα Agenzia Nova.

«Η αμερικανική πρεσβεία θα ήθελε να ανακοινώσει ότι οι ισχυρισμοί περί «συμφωνίας »μεταξύ των προέδρων Biden και Erdogan σχετικά με Αφγανούς πρόσφυγες ή μετανάστες είναι εντελώς αβάσιμοι», ανέφερε ανάρτηση στο προφίλ της στο Twitter.

Μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, αυξήθηκαν οι ανησυχίες στην Τουρκία για απότομη αύξηση της ροής μεταναστών από τη χώρα.

Το μήνυμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα στο Twitter έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις που εξέφρασε χθες ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP),  Kemal Kilicdaroglu, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να μην κάνει καμία συμφωνία με τη Δύση που θα έφερνε περισσότερους πρόσφυγες από το Αφγανιστάν…

«Οι μετανάστες περνούν από το Ιράν. Γιατί μιλάτε με τους Ταλιμπάν και όχι με το Ιράν;» διερωτάται ο Κιλιτσντάρογλου σε μήνυμά του στο Twitter, καλώντας τον Erdogan να μην κάνει καμία συμφωνία με τις δυτικές χώρες που θα φέρει περισσότερους πρόσφυγες στην Τουρκία..»

ΠΗΓΗ: Agenzia Nova – Turchia-Usa: ambasciata statunitense ad Ankara nega esistenza accordo su rifugiati afgani

Στο Αφγανιστάν δεν απέτυχαν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες: “Το Βιετνάμ της Γερμανίας” στην Καμπούλ…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: