Τα παιδιά μας ήταν εκπληκτικά: Υπερήφανος για τους παίκτες μου”, λέει ο προπονητής της Ιταλίας

Οι Ιταλοί και οι Ιταλίδες ξέσπασαν σε ξέφρενους πανηγυρισμούς μόλις τεελείωσε ο τελικός στο Λονδίνο. EPA, RICCARDO ANTIMIANI




Yπερήφανος για τους παίκτες του δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, μετά το θρίαμβο της «σκουάντρα ατζούρα» στον τελικό του Euro 2020, απέναντι στην Αγγλία, στο Γουμπλέι.

«Ήμασταν πολύ άξιοι! Δεχτήκαμε γκολ με το καλημέρα και βρεθήκαμε σε δύσκολη θέση αλλά στη συνέχεια κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι», είπε μετά τον τελικό ο Μαντσίνι και συνέχισε:

«Τα παιδιά ήταν υπέροχα, αυτή η νίκη είναι σημαντική για όλο τον κόσμο μας, για όλους τους οπαδούς. Είμαστε ευτυχισμένοι. Η ομάδα έχει ωριμάσει πάρα πολύ και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα. Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου, δεν έχω λέξεις. Ραντεβού στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Ας το απολαύσουμε αυτό. Σήμερα έκλεισε ένας κύκλος, τα παιδιά μας ήταν εκπληκτικά».

  • MVP ο Ντοναρούμα στο EURO 2020

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα αναδείχθηκε MVP του Euro 2020, μετά τις καθοριστικές επεμβάσεις του στη διαδικασία των πέναλτι στα ημιτελικά και στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, οδηγώντας την Ιταλία στον θρίαμβο.

Ο 22χρονος Ιταλός τερματοφύλακας απέκρουσε δύο πέναλτι στον τελικό με την Αγγλία και ένα στον ημιτελικό με την Ισπανία.

Στη φάση των ομίλων κράτησε ανέπαφη την εστία του, ενώ στα νοκ άουτ δέχθηκε ένα γκολ σε κάθε μία από τις τέσσερις αναμετρήσεις.

  • Συλλήψεις μετά τον τελικό

Στη σύλληψη 45 ατόμων προχώρησε η βρετανική αστυνομία, καθώς μετά τον τελικό του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ ακολούθησαν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιταλίας και της Αγγλίας.

«Πολλοί αξιωματικοί παραμένουν σε υπηρεσία, βοηθώντας τους φιλάθλους να απομακρυνθούν από το Γουέμπλεϊ ή το κεντρικό Λονδίνο. Είμαστε εκεί για να προσέξουμε την ασφάλειά σας», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter.

It goes to Rome: Η Ιταλία πρωταθλήτρια Ευρώπης στα πέναλτι, δεν άντεξε η Αγγλία και γονάτισε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: