Στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου θρηνούν, και στα κατεχόμενα (δυστυχώς) πανηγυρίζουν: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ο Υπουργός Αμυνας της Κύπρου παραβρέθηκε στην κηδεία δύο αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στο Αυγόρου. ΚΥΠΕ, Υπουργείο Άμυνας




Η Κύπρος περιμένει τον “μεγάλο” Σουλτάνο της Τουρκίας με κομμένη την ανάσα. Αναμένεται στην κατεχόμενη Κύπρο o ισλαμιστής πρόεδρος της κατοχικής δύναμης, Ταγίπ Ερντογάν, όπως είναι ήδη γνωστό, στις 19 Ιουλίου, μία ημέρα πριν από την μαύρη επέτειο.

Στις ελεύθερες περιοχές οι άνθρωποι θα θρηνούν τους αγαπημένους τους, θα θρηνούν για την Κύπρο και στις κατεχόμενες περιοχές, θα έχουν πανηγύρια για την εισβολή και την κατοχή.

Για τα θέματα αυτά αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος και αναλυτής Μιχάλης Ιγνατίου στην ανταπόκριση του στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού OPEN με τον Γιάννη Παπαδόπουλο.

Σημείωσε, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Σε τούτη την παράνομη επίσκεψη ο Ερντογάν θα επιχειρήσει να αλλάξει και αυτήν καθ’ αυτήν την ιστορία της Κύπρου. Οι σχεδιασμοί του, εάν υλοποιηθούν, είναι φρικτοί. Θα μετατραπεί ο κατεχόμενος βορράς σε απέραντη τουρκική στρατιωτική βάση.

Πάντως, έχουν περάσει 47 χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα και οι άνθρωποι αρνούνται να υποταχθούν. Σχέδια έρχονται, σχέδια πάνε, αλλά δεν γίνονται αποδεκτά. Διότι εξυπηρετούν μόνο την Τουρκία, όχι τους κατοίκους της Κύπρου. Και αναφέρομαι και στους Ελληνοκύπριους και στους Τουρκοκύπριους.

Η επίσημη Ουάσιγκτον έκανε τη δεύτερη σημαντική κίνηση προς την Τουρκία, μετά το τηλεφώνημα της Βικτόριας Νούλαντ στον ομόλογό της, αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης.

Χθες τηλεφώνησε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλλιβαν στον εκπρόσωπο της Τουρκικής Προεδρίας, τον …περίφημο Καλίν. Ως γνωστό, οι δύο άνδρες είχαν κάνει όλες τις διευθετήσεις για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, με τον Τούρκο ομόλογό του, στις Βρυξέλλες.

Άλλωστε στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τονίζεται ότι μίλησαν στο τηλέφωνο ως συνέχεια, θα έλεγα, της συνάντησης των δύο προέδρων. Η επίσημη ανακοίνωση σημειώνει ότι συζητήθηκαν περιφερειακά θέματα, χωρίς να τα αναφέρει.

  • Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, συζητήθηκε και η παράνομη επίσκεψη του Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο. Και μεταφέρθηκαν οι απόψεις του κ. Μπάιντεν για το άλμα στο κενό που επιχειρεί ο Τούρκος πρόεδρος στην Κύπρο.
  • Οι Αμερικανοί δεν συμφωνούν με την αλλαγή του καθεστώτος της Αμμοχώστου, ούτε υποστηρίζουν την στρατικοποίηση των κατεχόμενων περιοχών.

Έκαναν γνωστές τις θέσεις τους. Αλλά, δεν νομίζω ότι εισακούονται. Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι οι Τούρκοι θα συμμορφωθούν στις αμερικανικές υποδείξεις. Απαιτείται τα λόγια να γίνουν έργα. Αλλά ούτε αυτό το βλέπουμε να έρχεται.

Ο Ερντογάν, όπως πάντα, θα επιχειρήσει να κάνει την έκπληξη ώστε να έχει οφέλη από την παράνομη επίσκεψη. Θα παρουσιάσει το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου ως ανάσα για τον τουρισμό και των δύο κοινοτήτων, θα προσπαθήσει να αποφύγει τις πολύ εμπρηστικές δηλώσεις και πράξεις για να αποκομίσει κέρδη από τους άβουλους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς.

Η ανταπόκριση του αρθρογράφου της Hellas Journal ακολουθεί:

Η επιστολή των γερουσιαστών στον Πρόεδρο Μπάιντεν για την Κύπρο, δημιουργεί κινητικότητα: Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: