Οργισμένος ο Ρόι Κιν: «Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις, δεν αφήνεις ένα… παιδί να εκτελέσει το πέναλτι»

O Mάρκους Ράσφορντ σε ένα από τα χαμένα πέναλτι στον τελικό του EURO 2020 μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας στο Λονδίνο. EPA, Andy Rain, μέσω ΚΥΠΕ




Σκληρή κριτική στον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, αλλά και στους πιο έμπειρους παίκτες της Εθνικής Αγγλίας που «έδωσαν» το τελευταίο χτύπημα πέναλτι στον νεαρό Μπουκάγιο Σάκα, άσκησε ο Ιρλανδός, παλαίμαχος άσος και «σημαία» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρόι Κιν .

Σε τοποθέτησή του μετά την ήττα των «τριών λιονταριών» στον τελικό του Euro 2020 από την Ιταλία, ο Κιν είπε  στο ITV:

«Αν είσαι ο Στέρλινγκ ή ο Γκρίλις, δεν μπορείς απλά να… κάθεσαι εκεί και να αφήνεις ένα παιδί να εκτελεί το πέναλτι μπροστά σου. Έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπειρία. Ο Στέρλινγκ έχει κερδίσει τρόπαια. Έπρεπε να βγουν μπροστά και να αναλάβουν εκείνοι την ευθύνη».

Από την πλευρά του ο παλιός άσος της Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ υπογράμμισε:

«Δούλεψαν πολύ καλά τις τελευταίες εβδομάδες στο καμπ της Αγγλίας, έκαναν προπονήσεις πάνω σ’ αυτό, είδαν ποιος σκοράρει περισσότερο και ποιοι έχουν τις καλύτερες επιδόσεις από τα έντεκα μέτρα. Θα έπρεπε να είναι μία επιλογή, βασισμένη σε εσωτερικά, στατιστικά στοιχεία».

Ο Ρίο Φέρντιναντ είπε πως «…κανείς δεν πρέπει να δείχνει με το δάκτυλο τα παιδιά που έχασαν τα πέναλτι», ενώ ένας άλλος μεγάλος άσος του παρελθόντος, ο Άλαν Σίρερ πρόσθεσε: «Πρέπει να επαινέσεις τους νεαρούς που δεν φοβήθηκαν να πάρουν την ευθύνη στα πέναλτι. Θα είναι δύσκολο πλέον γι’ αυτούς, αλλά ευελπιστώ ότι θα το ξεπεράσουν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Ο Ντοναρούμα είναι ο MVP του Euro 2020: Ήρωας για τους Ιταλούς ο τερματοφύλακάς που απέκρουσε τα πέναλτι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: