Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020: Με αδικία ο Κοντίδης έπεσε στη δεύτερη θέση του αγώνα 

File Photo Ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης EPA/CJ GUNTHER μέσω ΚΥΠΕ




Τη μεγαλύτερη αδικία στην καριέρα του, βίωσε σήμερα ο Παύλος Κοντίδης, καθώς η Ισπανίδα κριτής Μαρία Τορίχο, αποφάσισε ότι λίγο πριν από τον τερματισμό της 7ης ιστιοδρομίας, ο Κοντίδης παραβίασε τον κανονισμό 42.2 (a), ο οποίος μιλά για άντληση (pumping).

Ο Κύπριος πρωταθλητής, επειδή τιμωρήθηκε για τον ίδιο λόγο (δύο στροφές γύρω από τον εαυτό του) στην 4η ιστιοδρομία, του καταλογίστηκε η ποινή της ακύρωση της προσπάθειάς του και η επιβολή 36 βαθμών ποινής.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΑΚ Αργύρης Αργυρού, ο Κοντίδης δεν χρειαζόταν να κάνει κάτι τέτοιο (το pumping), αφού βρισκόταν ξεκάθαρα στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ματ Γουέρν και αρκετά μπροστά από τον Αμερικανό Μπάκινγχαμ.  Να σημειωθεί πως ένσταση στους αγώνες της ιστιοπλοΐας δεν υπάρχει και συνεπώς θα πρέπει ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, να «καταπιεί» αυτήν την αδικία και να πορευτεί την Παρασκευή για τη μεγάλη μάχη του μεταλλίου και να κυνηγήσει όσο μπορεί το χρυσό.

Ο Παύλος Κοντίδης μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένος και πολύ δυνατός στην τέταρτη αγωνιστική ημέρα, ξέροντας πως θα παλέψει με τον Αυστραλό για την πρώτη θέση. Από νωρίς ξεχώρισαν οι δυο τους μπροστά, μέχρις ότου ήρθε αυτή η αδικία, 300 μέτρα πριν από τον τερματισμό. Ο πρωταθλητής δεν μπορούσε να πιστέψει αυτήν την απόφαση και παρά την αναστάτωσή του διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να μην χάσει τη συγκέντρωσή του στην αμέσως επόμενη ιστιοδρομία. Μένοντας κοντά στους πρωτοπόρους, τερμάτισε στην 6η θέση, με τον Γουέρν να είναι και πάλι πρώτος.

Έτσι, με το τέλος των 8 ιστιοδρομιών, ο Παύλος Κοντίδης βρίσκεται στη 2η θέση με 44 βαθμούς ποινής, πίσω από τον Αυστραλό Ματ Γουέρν, που έχει 29 βαθμούς ποινής. Τρίτος είναι ο Νορβηγός Χέρμαν Τόμασγκααρντ με 49 βαθμούς ποινής.

Την Παρασκευή (30/7/21) θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες, με τον Κοντίδη να καλείται να καλύψει ή να μειώσει τους 15 βαθμούς διαφοράς που τον χωρίζουν από τον Γουέρν, ενόψει της κούρσας των μεταλλίων την Κυριακή (1/8). Και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τα καταφέρει..

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Κύπρος, Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE 

Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε το ελληνικό δίδυμο: Ήττα για Σάκκαρη- Τσιτσιπά στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: