Ο κατοχικός Ερντογάν βάζει ανενόχλητος ψηλά τον πήχη του: Και η Λευκωσία τρέχει ακόμη μια φορά…

Το κομμάτι της παραλίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο που προκλητικά οι Τούρκοι κάνουν πλαζ ΚΥΠΕ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική πίεση στην ελληνική κυπριακή πλευρά.

Ενόψει της παράνομης επίσκεψή του στα κατεχόμενα, την ερχόμενη Τρίτη, στις 20 Ιουλίου, έχει αφήσει να αιωρείται το επόμενο βήμα της τουρκικής πλευράς για την Αμμόχωστο και τρέχει η Λευκωσία να αντιμετωπίσει αποτρεπτικά τα νέα τετελεσμένα.

Σπεύδει η Λευκωσία να αποτρέψει τους νέους τουρκικούς σχεδιασμούς και αισθάνεται προφανώς μοναξιά. Η ρητορική στήριξη δεν έχει καμία σημασία εάν δεν συνοδεύεται από πράξεις, από αποφάσεις, οι οποίες θα λειτουργούν αποτρεπτικά στις τουρκικές επιθετικές, επεκτατικές ενέργειες της κατοχικής Τουρκίας.

  • Ο νεοσουλτάνος της Άγκυρας έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη για την παράνομη επίσκεψη του και το κάνει σκοπίμως καθώς, ως γνωστό, προχωρεί ανενόχλητα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος του, αναφέρθηκε ξανά στην παράνομη επίσκεψη του στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς της επετείου του πραξικοπήματος, λέγοντας ότι μια μέρα πριν από τη Γιορτή των Θυσιών (Kurban Bayramı), μια διευρυμένη αντιπροσωπεία από την Τουρκία θα μεταβεί στην «ΤΔΒΚ» για να γιορτάσουν, όπως ανέφερε, μαζί με τους Τουρκοκύπριους «αδελφούς» τους τη Γιορτή των Θυσιών και για να παραστούν στους εορτασμούς της 20ης Ιουλίου (μετάφραση ΓΤΠ).

«Εκεί θα συναντηθούμε και με Κύπριους βουλευτές στη Βουλή. Η στάση που θα επιδείξουμε εκεί θα αναπτερώσει το ηθικό των αδελφών μας στην Κύπρο, ενώ την ίδια στιγμή θεωρώ ότι θα στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Η παράνομη επίσκεψη Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο αναμένεται με ενδιαφέρον και από τρίτους. Το ρεπορτάζ της τουρκικής υπηρεσίας του BBC κάνει λόγο για τρεις δηλώσεις- έκπληξη. Σύμφωνα, λοιπόν,  με το BBC, οι ‘τρεις δηλώσεις-έκπληξη’ αφορούν στα εξής: «στην πιθανότητα ανακοίνωσης εύρεσης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, της αλλαγής του καθεστώτος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων και της εγκατάστασης μόνιμης στρατιωτικής βάσης στη  νήσο στην περιοχή Λευκόνοικο».

-Εν αναμονή να διαπιστωθεί ποιες είναι οι εκπλήξεις, που επιφυλάσσει ο Ερντογάν ερχόμενος στην κατεχόμενη Κύπρο, εκείνο προφανώς που προέχει είναι να μην αναμένουμε απλά τις ανακοινώσεις της κατοχικής δύναμης.

Από την προχθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου μπορεί κανείς  να υποστηρίξει πως ειπώθηκαν πάρα πολλά. Δεν φαίνεται, ωστόσο, ότι θα γίνουν πολλά τις επόμενες λίγες μέρες. Είμαστε, άλλωστε, στο παρά πέντε της νέας τουρκικής επέλασης με προδιαγεγραμμένες, σε μεγάλο βαθμό, τις ανακοινώσεις από τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι λεπτομέρειες προσεχώς και τον λογαριασμό θα τον πληρώσει για μια ακόμη φορά η Κύπρος.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην NEWS GOOGLE

Το πάζλ της καταστροφής της Κύπρου: Η επιβολή της χούντας στην Ελλάδα, η ΕΟΚΑ Β΄ και ο ρόλος των Αμερικανών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: