Ο ιταλικός τουρισμός «υποφέρει» από τη μετάλλαξη Δέλτα: 8 εκατομμύρια λιγότεροι ταξιδιώτες από το 2019

Photo epa09383006 Τουρίστες στη Ρώμη της Ιταλίας, στις 31 Ιουλίου 2021. EPA/Giuseppe Lami μέσω ΚΥΠΕ




Η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωναϊού δοκιμάζει τα υγιειονομικά συστήματα των χωρών, αποτελεί όμως παράλληλα και ένα τεράστιο πρόβλημα για την τουριστική βιομηχανία τους.

Ανάμεσα σε όσους τομείς έχουν πληγεί από την πανδημία είναι και ο ιταλικός τουρισμός, ο οποίος «υποφέρει» εξαιτίας της παραλλαγής Δέλτα.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν το Σάββατο η ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio και η δημοσκοπική εταιρία Swg, οι ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να είναι πολύ λιγότεροι από το 2019, ενώ οι Ιταλοί μειώνουν τις ημέρες που είχαν προγραμματίσει να περάσουν σε κάποιο θέρετρο.

Πιο αναλυτικά, σε σύνολο 17 εκατομμυρίων Ιταλών που ετοιμάζονται να πάνε διακοπές, το 34% δηλώνει ότι ακύρωσε κράτηση που είχε κάνει τους περασμένους μήνες, ενώ το 30% είναι έτοιμο να ακυρώσει και πάλι τις διακοπές του, σε περίπτωση που από τους επιδημιολογικούς δείκτες προκύψει ότι η κατάσταση χειροτερεύει.

Παράλληλα, οι Ιταλοί που φέτος είπαν «ναι» στις διακοπές, είναι 8 εκατομμύρια λιγότεροι από το 2019. Σε ό,τι αφορά την διάρκεια των διακοπών κάθε οικογένειας, μόνον το 28% των ερωτηθέντων θα λείψει από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του για πάνω από μια εβδομάδα, ενώ τον Σεπτέμβριο οι περισσότεροι Ιταλοί θα προτιμήσουν σύντομες «αποδράσεις», μιας ή δυο ημερών.

Το 79% του στατιστικού δείγματος, δηλώνει ότι συμφωνεί με το πράσινο πάσο εμβολιασμένων.

Οι διακοπές των Ιταλών στο εξωτερικό μειώνονται αισθητά, αφού 9 στους 10 επέλεξαν να μείνουν εντός εθνικών συνόρων. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, όμως, τονίζουν ότι ως προορισμοί συνεχίζουν να «αντέχουν» η Ελλάδα, η Ισπανία και η Γαλλία.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Γαλλία: Διαδηλώσεις στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις κατά του πιστοποιητικού υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: