Ο γνωστός Τσαβούσογλου: Αλλοιώνει την ιστορία, αγνοεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου για το Βαρώσι

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ANDREAS MANOLI




Αγνοώντας προκλητικά το σύνολο της διεθνούς κοινότητας που καταδικάζει τις κινήσεις Ερντογάν στα Βαρώσια, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει «ακάθεκτη» στα βήματά της.

«Το βασικό τους μέλημα είναι ότι λέμε για λύση δύο κρατών. Αυτοί λένε όχι. ‘Γιατί’ ρωτάμε; ‘Αυτό το νησί είναι μικρό, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο κράτη’. Μα και το μαζί δεν έγινε. Η Ελληνοκυπριακή πλευρά το απέρριψε. Η βασική τους έγνοια είναι μόνο η Ελληνοκυπριακή πλευρά. Κι όχι η Ελλάδα. Δεν θέλουν να υπάρχει εκεί ένα κυρίαρχο τουρκικό κράτος στη διεθνή κοινότητα. Θέλουν οι εκεί Τούρκοι να ζουν ως μειονότητα των Ελληνοκύπριων. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε πλέον. Άρχισαν να υψώνουν τους τόνους τις τελευταίες ημέρες επειδή είδαν ότι δεν το επιτρέψαμε. Ανεξάρτητα από το τί λέει ο καθένας, ανεξάρτητα από το θόρυβο που κάνουν, εμείς τα βήματά μας θα τα κάνουμε με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο. Πρώτα ο Αλλάχ, θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, του τουρκοκυπριακού λαού και της Δημοκρατίας της Τουρκίας», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια ενός νέου ομίλου ΜΜΕ στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υπέδειξε την Ελλάδα και την Κύπρο ως «υπεύθυνες» για τις παγκόσμιες διαστάσεις που έλαβε η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Κατεχόμενα και οι δηλώσεις του.

«Η Ελληνοκυπριακή πλευρά και η Ελλάδα προσπάθησαν να σηκώσουν στο πόδι ολόκληρο τον κόσμο. ‘Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πάει ξανά στην Κύπρο, μπορεί να προβεί σε σημαντικά βήματα εκεί ξανά’. Ωστόσο, κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου, η Τουρκία πηγαίνει με υψηλή αντιπροσωπεία στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και γιορτάζει την Ημέρα Νίκης και Ειρήνης με τους αδελφούς, τους κυβερνώντες και τους ανθρώπους μας εκεί. Αποτελεί εθνικό ζήτημα για εμάς», κατέληξε ο Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από Εθνος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν το 90% των συνοριακών γραμμών του Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: