Υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν το 90% των συνοριακών γραμμών του Αφγανιστάν

File Photo Περίπολος στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν EPA/AKHTER GULFAM μέσω ΚΥΠΕ




Οι Ταλιμπάν ελέγχουν περίπου το 90% των συνόρων του Αφγανιστάν, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti, ο εκπρόσωπος του κινήματος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλά Μουντζαχέντ.

«Τα σύνορα με το Τουρκμενιστάν και τα σύνορα με το Ιράν και το Πακιστάν – με εξαίρεση μερικά μικρά τμήματα- είναι επίσης υπό τον πλήρη έλεγχο μας…Τα σύνορα με το Τατζικιστάν βρίσκονται πλήρως υπό τον έλεγχο μας, από το Μπατασχάν έως το Ταχάρ και το Καντούρ. Ένα μεγάλο τμήμα των συνόρων του Αφγανιστάν με το Ουζμπεκιστάν επίσης βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν, μόνο το Χαϊρατάν στην επαρχία Καλντάε βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Καμπούλ», δήλωσε ο Μουντζαχέντ.

  • Σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπείες της αφγανικής κυβέρνησης και των Ταλιμπάν είχαν την πρώτη τους συνάντηση στο Κατάρ και συμφώνησαν να επισπεύσουν τις διαπραγματεύσεις.

Πρόσφατα ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τον Αφγανιστάν και διευθυντής της Δεύτερη Διεύθυνσης Ασίας του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαμίρ Καμπούλοφ είχε δηλώσει ότι οι Ταλιμπάν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε πολιτικό συμβιβασμό, καθώς η ηγεσία τους έχει «χορτάσει πόλεμο».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αφγανιστάν δεν συμφώνησε με την εκτίμηση αυτή και υπογράμμισε ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας στην Ντόχα οι μαχητές των Ταλιμπάν παραβίασαν συστηματικά τους όρους της συμφωνίας και ιδιαίτερα τη δέσμευση τους να περιορισθεί η έκταση της βίας.

Με πληροφορίες από -Ria Novovsti-AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Άδεια ράφια στη Βρετανία: Πιέζονται νοσοκομεία και αστυνομία – Οι καραντίνες αποδιοργανώνουν τη χώρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: