Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί ξανά την αγαπημένη του Αλβανία: Η σχέση αυτή έχει στοιχεία ανθελληνισμού…

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Οι αλβανικές εφημερίδες Τέλεγκραφ, Σοτ, και Πανοράμα και αρκετοί ενημερωτικοί ιστότοποι σημειώνουν ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ο οποίος επισκέφθηκε την Αλβανία δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί προσεχώς τα Τίρανα.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο κ. Καλίν με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, έγινε αναφορά στην εν λόγω επίσκεψη, ενώ ξεκίνησαν ήδη, οι συνομιλίες για τις σχετικές προετοιμασίες.

Η σχέση αυτή του Ερντογάν με τον διεφθαρμένο Ράμα, έχει στοιχεία ανθελληνισμού. Και στοχεύει κατευθείαν την Ελλάδα…

Οι αλβανικές εφημερίδες σημειώνουν ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, ο Καλίν δήλωσε πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες.

Ο Πρωθυπουργός Ράμα έχει επισκεφθεί την Τουρκία αρκετές φορές πριν και μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές και έχει υπογράψει συμφωνίες με την κυβέρνηση Ερντογάν σε αρκετούς τομείς, ενώ είναι αξιομνημόνευτη η κατασκευή, πριν τις εκλογές της 25ης Απριλίου, του περιφερειακού νοσοκομείου του Φιέρι με τουρκική χρηματοδότηση εντός τριών μηνών.

Επιπλέον, η Τουρκία συμμετέχει στη διαδικασία ανοικοδόμησης μετά τον σεισμό στην περιοχή Λατς, προσθέτουν τα δημοσιεύματα.

Η εφημερίδα Πανοράμα, στο ίδιο θέμα, σημειώνει ότι στο επίκεντρο της συνάντησης Ράμα με Καλίν ήταν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο Καλίν ανακοίνωσε στον Ράμα την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αλβανία το επόμενο διάστημα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι Καλίν και Ράμα συζήτησαν και για την αγορά τριών ευφυών drones από την Τουρκία, καθώς και για την ανοικοδόμηση κατοικιών που καταστράφηκαν από το σεισμό, με τουρκική χρηματοδότηση.

Εκρηκτική υπόθεση: Μάχη μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για την έκδοση Τούρκου επιχειρηματία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: