Εκρηκτική υπόθεση: Μάχη μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον για την έκδοση Τούρκου επιχειρηματία

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Στην περίπτωση του Τούρκου Sezgin Baran Korkmaz, ο οποίος κρατείται στην Αυστρία και αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και οι δύο ζητούν την έκδοσή του, αναφέρεται το δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro μέσω του AFP. 

Κάνει λόγο για «μια πιθανή εκρηκτική υπόθεση, που κινδυνεύει να αναζωπυρώσει τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον».

Όπως αναφέρεται, ο Sezgin Baran Korkmaz βρίσκεται στην καρδιά πολλών οικονομικών σκανδάλων και η σύλληψη του πέφτει άσχημα για τον Ταγίπ Ερντογάν (Tayyip Erdogan), ο οποίος επιδιώκει να μειώσει τις εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, προκειμένου να προσελκύσει ξένους επενδυτές και να ανακάμψει την τουρκική οικονομία.

«Ο Erdogan βρίσκεται σε φάση συμφιλίωσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και προσπαθεί να ηρεμήσει τα πράγματα, για να πετύχει μια ανακούφιση στον οικονομικό τομέα. Αμφιβάλλω, ότι θέλει ένα νέο σημείο διαφωνίας στις διμερείς σχέσεις», δηλώνει ο Max Hoffman του think tank Center for American Progress.

ΠΗΓΗ: Le Figaro  AFPLutte entre Ankara et Washington pour l’extradition d’un homme d’affaires sulfureux

Τι συμβαίνει τελικά ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία; Γιατί ο Μακρόν και ο Ερντογάν “το παίζουν ευγενικοί”;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: