Νέα διαδήλωση κατά “πάσου εμβολιασμένων” στη Ρώμη: Μικρή συμμετοχή σε άλλες πόλεις

File Photo: Σοβαρά επεισόδια στη Βέρνη σε διαδήλωση κατά των υγειονομικών μέτρων Η φωτό από πρόσφατη αντίστοιχη διαδήλωση στην Ιταλία EPA/MASSIMO PERCOSSI μέσω ΚΥΠΕ




Στην ιταλική πρωτεύουσα και σε άλλες έντεκα πόλεις της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκαν απόψε πορείες και κινητοποιήσεις κατά του «πράσινου πάσου» και για την «ελευθερία επιλογής» σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορωναϊού.

Στο Μιλάνο, στο Παλέρμο της Σικελίας, στο Τορίνο και στην Μπολόνια η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη.

Στην Ρώμη, χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν και πάλι στην κεντρική Πλατεία του Λαού, με δάδες στο χέρι.

Στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών και επτά, συνολικά, βουλευτές και ευρωβουλευτές της Λέγκα, ενώ δεν στήριξε την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν αυτοχαρακτηριζόμαστε αντιεμβολιαστές, αλλά θέλουμε να μπορούμε να επιλέγουμε ελεύθερα αν επιθυμούμε να εμβολιαστούμε ή να υποβληθούμε στις διάφορες θεραπείες», είπαν οι οργανωτές.

  • Παράλληλα, ακούστηκαν συνθήματα κατά του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι και της υιοθέτησης του «πράσινου πάσου», το οποίο από τις 6 Αυγούστου θα είναι αναγκαίο για πρόσβαση σε πολλούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

Τα μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι, σε αντίθεση με τις κινητοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου και με την χθεσινή, σήμερα το βράδυ δεν προκύπτει να παρείσδυσαν στην διαδήλωση, μέλη ιταλικών νεοφασιστικών οργανώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Πέθανε ο τελευταίος επιζών των πραξικοπηματιών κατά του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: