MUSAN: Υποβρύχιο μουσείο – τεχνητός ύφαλος στον βυθό της Άγιας Νάπας στην Κύπρο [photos]

Οι πρώτες φωτογραφίες από το βυθό της Αγίας Νάπας! Το MUSAN είναι έτοιμο να εντυπωσιάσει! Το υποβρύχιο μουσείο/ τεχνητός ύφαλος, διά χειρός Jason deCaires Taylor, είναι πανέτοιμο για τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου. Σ.ΧατζηΣάββας/ΚΥΠΕ




Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο νέο, μοναδικό στο είδος του, μουσείο της Αγίας Νάπας, MUSAN.

Το υποβρύχιο μουσείο / τεχνητός ύφαλος, διά χειρός Jason deCaires Taylor, είναι πανέτοιμο για τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν στις 31 Ιουλίου.

Το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του MUSAN από το βυθό που, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «επιβεβαιώνουν τη φήμη του καλλιτέχνη» ενώ αναμένεται ότι θα εντυπωσιάσει τους δύτες και τους κολυμβητές που θα το επισκεφθούν.

Στο Υποθαλάσσιο Μουσείο Γλυπτών Αγίας Νάπας (MUSAN), κολυμβητές με μάσκες ή δύτες δύνανται να περιηγηθούν σε ένα υποθαλάσσιο δάσος, το πρώτο στο είδος του στον κόσμο. Εκεί θα βρουν 93 έργα του καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor, εμπνευσμένα από τη φύση και τον άνθρωπο.

ο μουσείο είναι από μόνο του ένα έργο τέχνης, στο οποίο η φύση παίζει το ρόλο ενός καλλιτέχνη που προβαίνει σε μετατροπές με το πέρασμα του χρόνου. Τα αγάλματα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο και με τέτοια υλικά, έτσι ώστε να ελκύουν τη θαλάσσια ζωή. Θα εκτεθούν σε διαφορετικά βάθη, έτσι ώστε να δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για τον εμπλουτισμό της θαλάσσιας ζωής σε όλα τα επίπεδα.

Το όλο εγχείρημα είναι ένα ταξίδι στην σχέση του ανθρώπου και της φύσης, όπως την εμπνεύστηκε ο Jason deCaires Taylor, ο αναγνωρισμένος Βρετανός γλύπτης, ο οποίος σχεδίασε επίσης, το πρώτο υποθαλάσσιο πάρκο γλυπτικής (Molinere Underwater Sculpture Park) στη Γρανάδα. Το συγκεκριμένο έχει ενταχθεί στον κατάλογο των 25 θαυμάτων του κόσμου, σύμφωνα με το National Geographic.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: