Missing Alert για 29χρονη Γαλλίδα τουρίστρια που αγνοείται μια εβδομάδα στα Χανιά

Η αναζήτηση της 29χρονης Γκιγκανό από το Χαμόγελο του Παιδιού




Σε συναγερμό βρίσκονται από χθες Τετάρτη οι αρμόδιες αρχές του νομού Χανίων καθώς αναζητούν την 29χρονη Γαλλία Βιολέτ Γκιγκανό που βρισκόταν εκεί για τουρισμό.

Η Γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα ειδοποίησε ότι αγνοείται η τύχη της καθώς δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της από τις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 29χρονη Γκιγκανό έφτασε αεροπορικώς στο Ηράκλειο Κρήτης στις 21 Ιουνίου, με προορισμό το Ελαφονήσι και την περιοχή του δήμου Κάνδανου-Σελίνου, νότια του νησίου.

Νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, προκειμένου να μπορεί να μετακινείται και ξεκίνησε με προορισμό τη Νότια Κρήτη στον νομό Χανιών.

Την Γαλλίδα αναζητά η Πυροσβεστική, σκάφος του Λιμενικού από την Παλαιόχωρα, τέσσερις ομάδες εθελοντών, η αστυνομία, ενώ χρησιμοποιούνται drones αλλά και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

Την Τετάρτη το μεσημέρι οι έμπειροι διασώστες που συμμετέχουν στις έρευνες, κατάφεραν και εντόπισαν το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η αγνοούμενη Γκιγκανό. Στο όχημά της, που εντοπίστηκε παρατημένο στην περιοχή του Κριού στο δήμο Κανδαμου-Σελίνου, βρέθηκε ένα GPS και μια βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ, γεγονός που ενίσχυσε την ανησυχία.

Η 29χρονη τουρίστρια είχε ανεβάσει φωτογραφία στα social media και από το Ελαφονήσι και έλεγε πως περπατάει αρκετές ώρες. Τότε ήταν η τελευταία φορά που ανανέωσε το προφίλ της.

Σύμφωνα με τοπικό σύμβουλο της Παλαιόχωρας στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος, εντοπίστηκε από λουόμενους ένα smart watch με strass -άρα γυναικείο-, που πιθανώς ανήκε στην 29χρονη.

Το «έξυπνο ρολόι» παραδόθηκε στον ναυαγοσώστη, για να εξαφανιστεί στη συνέχεια, αφού πιθανότατα το πήρε κάποιος από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Βερυκοκίδης, ανέφερε ότι το τελευταίο στίγμα από το κινητό της δόθηκε από την περιοχή του Ελαφονησίου, τις πρωινές ώρες της 24ης Ιουνίου.

Η 29χρονη είχε κλείσει δωμάτιο σε δύο ξενοδοχεία -το ένα στην Παλαιόχωρα– στις 24 και 25 Ιουνίου, στα οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ. Η αναχώρησή της για τη Γαλλία ήταν προγραμματισμένη για τις 28 Ιουνίου.

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Ο “μπογιατζής” με τα ακριβά γούστα: Αναζητούν στην Ολλανδία πιθανούς αγοραστές για τον Πικασό και τον Μοντριάν (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: