Μετά από 47 χρόνια: Ανήμερα της τουρκικής εισβολής λουλούδια για τους νεκρούς και απειλές για τους ζωντανούς

Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία, Τρίτη 20 Ιουλίου 2021. Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, η ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδέσμων πολεμιστών κατά την τουρκική εισβολή και συγγενείς πεσόντων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Σχεδόν μισό αιώνα από τον εθνικό ακρωτηριασμό στην Κύπρο, ο Ερντογάν παράνομα και προκλητικά εμφανίστηκε να προαναγγέλλει το άνοιγμα του 3,5% της Αμμοχώστου. Δεν εκπλήσσει που το θράσος του τον έφερε να καλεί τους Ελληνοκύπριους να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους υπό τον όρο ότι θα αναγνωρίσουν την Τουρκοκυπριακή διοίκηση….

Την ίδια ώρα τελέστηκε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή , προσκλητήριο και κατάθεση στεφάνων, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

«Η Κύπρος σήμερα αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερες προκλήσεις αφού η Τουρκία προβάλλει νέες απαράδεκτες απαιτήσεις στην αποκλειστική οικονομική ζώνη και την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Οι συνθήκες επιβάλλουν ενότητα και ομοψυχία για να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Συνέχισε λέγοντας ότι η εδώ παρουσία της ελληνικής Kυβέρνησης στα πρόσωπα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αποδεικνύει έμπρακτα τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδος προς την Κύπρο «και θα ήθελα να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού».

«Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1974 και σε όλους τους ήρωες των αγώνων για ελευθερία δημοκρατία και δικαιοσύνη» ανέφερε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: