“Ιδιωτικοποιούνται” οι επικουρικές, εκτιμά η αντιπολίτευση: Προειδοποιεί για κινητοποιήσεις

FILE PHOTO Αποψη της Βουλής των Ελλήνων ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΛΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ




Δριμεία κριτική ασκεί η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο για τις επικουρικές συντάξεις που κατατέθηκε χθες . ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ συμπίπτουν στην εκτίμηση ότι ευνοούνται « τα ιδιωτικά συμφέροντα » και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τονίζει πως « το νομοσχέδιο παραδίδει την επικουρική ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων, των φορολογουμένων και των νέων, που πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές τους θα τζογάρονται στα χρηματιστήρια.» αναφέρει στη δήλωσή της.

Συνοψίζει την κριτική της η κ. Ξενογιαννακοπούλου τονίζοντας πως «με απλά λόγια, όλοι οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν την παρωχημένη και αποτυχημένη θατσερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη-Χατζηδάκη!»

Προειδοποιεί δε την κυβέρνηση πως «πλανάται και θα διαψευστεί εάν πιστεύει ότι με αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις, δημοσιονομικές αλχημείες και εσπευσμένη συζήτηση μέσα στο καλοκαίρι, θα περάσει στη ζούλα τις αντικοινωνικές πολιτικές της! Θα λάβει αποφασιστική και δυναμική απάντηση στη Βουλή και στην κοινωνία!»

Το ΚΙΝΑΛ, δια του γραφείου Τύπου, εκτιμά πως το νομοσχέδιο αποτελεί « επιλογή που ευνοεί μόνο τις εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Τους προνομιακούς συνομιλητές της (κυβέρνησης)» και πως η επιλογή αυτή  «οδηγεί σε αδιέξοδο και μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων για τους σημερινούς εργαζομένους και τους συνταξιούχους.”

Προαναγγέλλει δε κινητοποιήσεις, διαμηνύοντας πως  «θα μας βρουν δυναμικά απέναντι. Μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.”

Στο ίδιο κλίμα, το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως «είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση της ΝΔ, αν νομίζει ότι, φέρνοντας το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση ‘νύχτα’, για να συζητηθεί μέσα στο ‘κατακαλόκαιρο’, οι εργαζόμενοι δε θα ενημερωθούν και δε θα αντιδράσουν ενάντια σε ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο» ,

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Kατατέθηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Επικουρικές συντάξεις με κεφαλαιοποιητικό σύστημα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: