Η Λευκωσία στον κόσμο της: Βλέπει τα …άστρα ενώ ο Αντόνιο Γκουτέρες βοηθά την Τουρκία και το ψευδοκράτος

File photo: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την Ειδική Απεσταλμένη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, στο Προεδρικό Μέγαρο Φωτογραφία via ΚΥΠΕ




Στα προσχέδια των Εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιών του και για την ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), «αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες, είτε στην Τουρκία είτε στην τουρκοκυπριακή ηγεσία, σε σχέση με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης του Κυπριακού».

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.

Παράλληλα, σημειώνει πως τα προσχέδια των Εκθέσεων θα αξιολογηθούν και εάν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν παραστάσεις.

Στη δήλωσή του, ο κ. Πελεκάνος αναφέρει πως «η Κυβέρνηση έλαβε γνώση των προσχεδίων των Εκθέσεων του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών. Τα προσχέδια θα αξιολογηθούν και εάν κριθεί αναγκαίο θα γίνουν σχετικές παραστάσεις».

Πρόσθεσε πως «η Κυβέρνηση θα τοποθετηθεί πιο συγκεκριμένα μετά την επισημοποίηση των Εκθέσεων».

«Αυτό που ως πρώτο σχόλιο αξίζει να επισημανθεί είναι ότι αποφεύχθηκαν αναφορές που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ανεδαφικές προσδοκίες, είτε στην Τουρκία είτε στην τουρκοκυπριακή ηγεσία σε σχέση με την επιδιωκόμενη μορφή λύσης του Κυπριακού», κατέληξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο Γκουτέρες παίζει παιγνίδια: Αν και λέει ότι υπάρχει μόνο ένα κυρίαρχο κράτος στο νησί της Κύπρου…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: