Φεστιβάλ Καννών: Απόψε ταινίες και σταρ επιστρέφουν στο κόκκινο χαλί της Κρουαζέτ

Συνεργείο τοποθετεί το κόκκινο χαλί στην είσοδο του Παλέ ντε Φεστιβάλ στις Κάνες. τEPA/SEBASTIEN NOGIER




Επιτέλους έφτασε η μεγάλη μέρα των Καννών, που όλοι αναμέναμε. Ύστερα από παύση ενός χρόνου εξαιτίας της πανδημίας του κορωναϊού, το μεγάλο διεθνές φεστιβάλ επιστρέφει για 74η φορά ζωντανά για να ικανοποιήσει το κινηματογραφόφιλο κοινό, αλλά και τους παραγωγούς και διανομείς που περιμένουν την παρουσίαση και την υποδοχή των ταινιών τους στις οθόνες των Κανών.

Με ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών ταινιών που δείχνουν πως η Έβδομη Τέχνη ξέρει να αντιστέκεται στις επιδημίες, αλλά και την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του παγκόσμιου κινηματογράφου.

Το κόκκινο χαλί έχει κιόλας ετοιμαστεί από νωρίς το πρωί για να υποδεχτεί τις διασημότητες από όλο τον κόσμο, με πρώτο και κύριο τον Αμερικανό σκηνοθέτη, και πρόεδρο της διεθνούς κριτικής επιτροπής (είναι, αξίζει να τονίσω, η πρώτη φορά που μαύρος καλλιτέχνης γίνεται πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ) Σπάικ Λι, ενώ, αναμένονταν να φθάσουν στην Κρουαζέτ και ο Γουές Άντερσον, σκηνοθέτης της ταινίας The French Despatch, μαζί με τους πρωταγωνιστές του, Άνταμ Ντράιβερ, Μπιλ Μάρεϊ, Όουεν Γουίλσον, Λέα Σεϊντού, Τιμοτέ Σαλαμέτ και Μπενίσιο Ντελίριο Τόρο.

Στις σημαντικές παρουσίες κι αυτή της Αμερικανίδας ηθοποιού Τζόντι Φόρστερ που θα παραλάβει φέτος τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα του φεστιβάλ για το σύνολο του έργου της.

Στις παρουσίες των επόμενων ταινιών περιλαμβάνονται ακόμη και οι Γάλλοι ηθοποιοί Κατρίν Ντενέβ και  Ζεράρ Ντεπαρντιε μαζί με άλλους συναδέλφους τους, Σοφί Μαρσό, Ιζαμπέλ Ιπέρ, Αντρέ Ντισολιέ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Λαμπέρ Ουιλσόν, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ζαν Ντιζαρντέν, Βανέσα Παραντί, και άλλους. 

Επίσημη έναρξη του 74ου φεστιβάλ γίνεται απόψε στις 7.25 με τη γαλλική ταινία (εντός συναγωνισμού) του Λεός Καράξ, με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοτιγιάρ, μουσικό δράμα, γύρω από ένα stand-up κωμικό και την τραγουδίστρια όπερας γυναίκα του με ένα μικρό, δυο χρόνων, κοριτσάκι, με ένα εκπληκτικό χάρισμα.

Πολύ αυστηρά είναι τα μέτρα που έχει θέσει το φεστιβάλ για όσους παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του: Πράσινο διαβατήριο εμβολιασμού (διπλό εμβολιασμό για Phizer, Moderna, AstraZeneca και ένα εμβολιασμό για Johnson & Johnson), ή ένα τεστ RT-PCR, που να έχει γίνει τουλάχιστο δεκαπέντε μέρες πριν και σε λιγότερο από έξι μήνες.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του φεστιβάλ, τις πιο πάνω αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν πρόσωπα που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για πρόσωπα από άλλες χώρες, είναι αναγκαία η παρουσίαση αρνητικών  τεστ PCR, που πρέπει να ανανεώνονται κάθε 48 ώρες – για να βοηθήσει τους συμμετέχοντες στο φεστιβάλ, η διεύθυνση έχει θέσει στη διάθεση τους ειδικό εργαστήριο, από τις 8 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, για τη διεξαγωγή τεστ.

Για την αποφυγή συνωστισμού για την κράτηση  εισιτηρίων, το φεστιβάλ έχει καθιερώσει ένα σύστημα εξασφάλισης εισιτηρίων online.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Νίκος Φένεκ Μικελίδης/ΓΒΑ
Κάννες, Γαλλία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Γκεόργκι Κούφοβ: Ο μεταφραστής που σύστησε Βάρναλη και Καζαντζάκη στους Βούλγαρους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: