Επεισόδια και 5 προσαγωγές σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα [photos]

Επεισόδια κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, Αθήνα, Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021. Οι αρνητές διαμαρτύρονται για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και προβλέπουν εκτός των άλλων τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων σε δομές Υγείας και σε ευπαθείς ομάδες κατά του Covid-19. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου. Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Τότε, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Παράλληλα, επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν το απόγευμα και στα Προπύλαια, όπου είχαν συγκεντρωθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τι προηγήθηκε

Λίγο μετά τις 18.30 έκλεισε η λεωφόρος Αμαλίας στο ύψος της Βουλής. Περίπου 1.500 διαδηλωτές κατέλαβαν τον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.

Κάποιοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε: «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό». Στην συγκέντρωση συμμετείχαν ρασοφόροι καθώς και άλλοι που κρατούσαν μεγάλους σταυρούς και εικόνες αγίων.

Αρχικώς συγκεντρώθηκαν εντός της πλατείας και κατόπιν προχώρησαν προς τα πάνω, καταλαμβάνοντας το οδόστρωμα επί της λ. Αμαλίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ kathimerini.gr

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

«Εικονικά» σύμφωνα συμβίωσης και αναγνώρισης παιδιών από κύκλωμα με δικηγόρους, αστυνομικούς και υπαλλήλους ΚΕΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: