«End the blockade, let Cuba breathe» το σύνθημα της ΚΝΕ στην κινητοποίηση, στην Πρεσβεία των ΗΠΑ

File Photo Στιμιότυπο από παλαιότερη κινητοποίηση του ΚΚΕ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




«Η Κούβα δεν είναι μόνη της, οι προβοκάτσιες των ιμπεριαλιστών δεν θα περάσουν, η Κούβα θα νικήσει» είναι το μήνυμα της αποψινής κινητοποίησης της ΚΝΕ έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Μέλη της ΚΝΕ σχημάτισαν με το σώμα τους το σύνθημα «End the blockade, let Cuba breathe» («σταματήστε τον αποκλεισμό, αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει»), ενώ άναψαν και πυρσούς. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο πάρκο Ελευθερίας, όπου μίλησε ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Στην ομιλία του κατήγγειλε «τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια εις βάρος της Κούβας, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης της» και τους «γνωστούς ενορχηστρωτές τους: Τις ΗΠΑ και την κυβέρνησή τους, των Δημοκρατικών του Μπάιντεν σήμερα, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία στο Μαϊάμι, αλλά και με τους μισθοφόρους τους στο νησί, που δε δίστασαν να προχωρήσουν σε βανδαλισμούς σπιτιών, να προκαλέσουν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτρισμού, να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με πέτρες και μαχαίρια».

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία στην ομιλία του, αποκάλυψε τον «σημαίνοντα ρόλο που παίζουν στα ιμπεριαλιστικά σχέδια», οι «μονοπωλιακοί όμιλοι που έχουν την ιδιοκτησία άρα τον έλεγχο του διαδικτύου» με «προβοκάτσιες, αντικομμουνιστικά και αντεπαναστατικά συνθήματα, πόλεμο προπαγάνδας και fake news».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κουβανική κυβέρνηση έγκαιρα είχε καταγγείλει πως όλα αυτά «ενορχηστρώθηκαν από το «Proactivo Miami Foundation», στο οποίο χορήγησε κεφάλαια η αμερικανική Πολιτεία της Φλόριντα, καθώς και από στελέχη του δικτύου «ADN Cuba», που χρηματοδοτείται αδρά από την USAID, το παραμάγαζο – ΜΚΟ της CIA, με παρουσία σε κάθε σχεδόν ιμπεριαλιστική επέμβαση στον πλανήτη, ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας από τη δράση του στην Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια».

Ο Ν. Ζαχαρόπουλος είπε ότι στην Ελλάδα εκτός των «φασιστών που ξεσάλωσαν» είδαμε «τους μηχανισμούς της κυβέρνησης της ΝΔ, που δεν υπάρχει εργατική – λαϊκή διαδήλωση στην Ελλάδα που να μην την έχουν σπιλώσει, ξαφνικά να μετατρέπονται σε υπερασπιστές των διαδηλωτών, αλλά στην Κούβα».

Αναφέρθηκε στην καθυστερημένη έκδοση ανακοίνωσης από τον ΣΥΡΙΖΑ «από τη μία να καταδικάζει την επέμβαση και από την άλλη, να υιοθετεί τα άθλια προσχήματα των ιμπεριαλιστών». «Αντίστοιχες καθυστερήσεις με το ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν και στις τοποθετήσεις οπορτουνιστών δυνάμεων στη χώρα μας, την ίδια στιγμή που οργανώσεις με τις οποίες έχουν σχέσεις διεθνώς, στήριζαν τις διαδηλώσεις ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση. Ενώ, δυνάμεις του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, είδαν ότι «το πρωί της 11ης Ιούλη ένα κύμα εξέγερσης πυροδοτήθηκε σε ολόκληρο το νησί, καθιστώντας αυτήν τη λαϊκή εξέγερση την πιο σημαντική εδώ και δεκαετίες»…» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι αυτό που «πονάει όλους αυτούς» είναι ότι «η επανάσταση στην Κούβα ήταν η πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικάνικη ήπειρο και γενικότερα στο δυτικό ημισφαίριο». Τόνισε ότι όλοι αυτοί πήραν την απάντησή τους «πρώτα και κύρια από τους χιλιάδες Κουβάνους, πολλαπλάσιους σε σχέση με τις μαριονέτες – προβοκάτορες, που κατέβηκαν σε διαδηλώσεις με το σύνθημα «Οι δρόμοι ανήκουν στους επαναστάτες και όχι στους μισθοφόρους», ύστερα από κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας». Σημείωσε ότι «έχουν πάρει απάντηση από τους λαούς όλου του κόσμου που αναγνωρίζουν την Κούβα ως παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης,. Που την ώρα που κατέρρεαν το ένα μετά το άλλο τα συστήματα Υγείας στον καπιταλιστικό κόσμο, έβλεπαν να τους περιθάλπτουν Κουβανοί γιατροί εθελοντές: σε 65 χώρες».

«Έχουν πάρει απάντηση από τα πάνω από 70 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από όλο τον κόσμο, που υπογράφουν κοινή ανακοίνωση καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Κούβα, ύστερα από πρωτοβουλία του ΚΚΕ και εκφράζουν την αλληλεγγύη των κομμουνιστών στον κουβανικό λαό και το Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας.

Έχουν πάρει απάντηση στην Ελλάδα, από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, που από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκαν στο πλευρό του λαού της Κούβας, χωρίς μισόλογα» καθώς και από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία και φοιτητικούς συλλόγους.

Σημείωσε ότι με το πρόσχημα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» οι «ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ πραγματοποιούν τις εγκληματικές επεμβάσεις τους στους λαούς όπου γης», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, «μιλάνε για «ανθρώπινα δικαιώματα» την ίδια ώρα που οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζει ο κουβανικός λαός, είναι απόρροια πρώτα από όλα του πολύχρονου ασφυκτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, τον οποίο εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάϊντεν». «Οι αυταπάτες για μια φιλολαϊκή διακυβέρνηση Μπάιντεν, που καλλιεργούσαν και στη χώρα μας δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, καταρρέουν για πολλοστή φορά» πρόσθεσε.

«Διαβεβαιώνουμε το λαό και τη νεολαία της Κούβας ότι οι κομμουνιστές στην Ελλάδα βρισκόμαστε ανυποχώρητα στο πλευρό τους για να τερματιστεί ο άδικος, ο βάρβαρος αποκλεισμός! Στέλνουμε θερμό, συντροφικό, διεθνιστικό χαιρετισμό στους συντρόφους μας από το Κομμουνιστικό Κόμμα και την Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Κούβας! Η Κούβα δεν είναι μόνη! Θα νικήσει! Αλληλεγγύη στον ηρωικό κουβανικό λαό!» κατέληξε στην ομιλία του ο Ν. Ζαχαρόπουλος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: