Διευκρινίσεις του ΚΚΕ σχετικά με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του Δημήτρη Κουτσούμπα

FILE PHOTO: Ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Με την διευκρίνηση ότι «τα έσοδα της βουλευτικής αποζημίωσης που έλαβε το 2019, είναι σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ, έσοδα του κόμματος που κατατέθηκαν σε αυτό», ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ως έσοδα 73.466 ευρώ της βουλευτικής του αποζημίωσης.

Επίσης είχε και 3,25 ευρώ έσοδο από τόκους, μερίσματα, δικαιώματα. Η σύζυγός του Αναστασία Κοντογιάννη είχε καθαρά έσοδα 18.176 ευρώ από μισθωτές υπηρεσίες και αμοιβές και 2,50 ευρώ από δικαιώματα, τόκους και μερίσματα.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και η σύζυγός του δεν κατέχουν μετοχές, ομόλογα, ούτε τραπεζικές θυρίδες σε τράπεζες.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα συνολικά πέντε τραπεζικούς λογαριασμού εκ των οποίων σε δύο είναι δικαιούχοι τρίτοι. Συνολικά οι καταθέσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 4.024 ευρώ. Η σύζυγός του σε έναν λογαριασμό στη Eurobank έχει 4.099 ευρώ και σε έναν άλλο, όπου υπόχρεος εμφανίζεται τρίτος, 117 ευρώ. Επίσης στην Εθνική Τράπεζα έχει δύο λογαριασμούς, ο ένας είναι ύψους 6.304 ευρώ και ο δεύτερος 37 ευρώ.

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ έχει ένα διαμέρισμα στη Λαμία 105 τ.μ. ενώ η σύζυγός του έχει εγγράψει δύο διαμερίσματα των 120 τ.μ που το ένα είναι ημιτελές στη Λιβαδειά.

Η σύζυγος του κ. Κουτσούμπα το 2019 δήλωσε πως αγόρασε ένα ΙΧΕ 1.398 κυβικών καταβάλλοντας 4.150 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών.

«Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ τον μήνα. Κατά συνέπεια το σύνολο των αποδοχών του -ως βουλευτή- κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΚΕ» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει:

«Επίσης το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δ. Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο “Πόθεν Έσχες” όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κ.λπ. -φορολογητέες και μη-, κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης “Πόθεν Έσχες”».

Προσθέτει, επίσης, ότι «η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών».

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών για το 2019: Στην δημοσιότητα οι φορολογικές δηλώσεις τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: