Δεν «μάσησαν» ΕΛ.ΑΣ. – γιατροί στην «απόπειρα αυτοκτονίας» του 30χρονου: Απολογείται στον ανακριτή

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




Στη διάψευση των πληροφοριών περί απόπειρας δολοφονίας του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο προχωρούν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reader, πηγές της αστυνομίας διευκρίνιζαν ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν ενδείξεις ότι ο 30χρονος επιχείρησε να αυτοκτονήσει, ούτε ότι έπαθε επιληπτική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση ο 30χρονος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Νάξου όπου είχε μεταφερθεί για εξετάσεις, μετά από αίτημα του χθες γύρω στις 8:00 το βράδυ, όταν φρουρός των κρατητηρίων του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου τον βρήκε πεσμένο στο έδαφος.

Ο 30χρονος φέρεται σύμφωνα με τον συνήγορο του, Ιωάννη Βλάχο, να αντιμετωπίζει βαρύτατα ψυχολογικά προβλήματα για αυτό και κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του νησιού.

Εκεί υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις και σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα, οπότε και πήρε εξιτήριο.

H απολογία του 30χρονου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10 το πρωί ενώπιον του ανακριτή Νάξου

Σύμφωνα με δηλώσεις της υπεράσπισής του, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία θα παραδώσει στον δικαστικό λειτουργό υπόμνημα με τις θέσεις του, ενώ θα αιτηθεί να εξεταστεί από ειδικό επικαλούμενος προϋπάρχουσα ψυχική νόσο. Φέρεται, επίσης, έτοιμος να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις του ανακριτή που αναζητά κάθε λεπτομέρεια για όσα έγιναν στη βραχώδη περιοχή της Φολεγάνδρου, για τη σχέση του ζευγαριού αλλά και για τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορούμενου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώπιον του ανακριτή, ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και κατόπιν οι δύο λειτουργοί θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση που θα έχει ο κατηγορούμενος.

Παρέμβαση Κούγια

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου Αλ. Κούγιας παρενέβη στο θέμα, και συγκεκριμένα στους ισχυρισμούς για ψυψλολογικά προβλήματα του 30χρονου, σημειώνοντας:

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως.

Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Με πληροφορίες από Reader , ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη ΝΕWS GOOGLE

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα, γύρω στις 3.000 και σήμερα τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: