Ξεκίνησε στη Γενεύη η συνάντηση Μπάιντεν – Πούτιν: Θερμή χειραψία, παγωμένη ατζέντα…[video]

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντιμίρ Πούτιν έτοιμοι για την πρώτη χειραψία στη Γενεύη. EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL




Με μια θερμή χειραψία στην είσοδο της παραλίμνιας βίλας στη Γενεύη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι την πρώτη τους σύνοδο κορυφής από τότε που εισήλθε ο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, με τις προσδοκίες για χειροπιαστά αποτελέσματα να είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Και οι δύο δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι οι συνομιλίες τους μπορούν να οδηγήσουν σε πιο σταθερές και προβλέψιμες σχέσεις, παρόλο που διαφωνούν στα πάντα, από τον έλεγχο των εξοπλισμών και τους χάκερ στον κυβερνοχώρο έως τις εκλογικές παρεμβάσεις και την Ουκρανία.

“Δεν περιμένουμε ένα μεγάλο σύνολο παραδοτέων από αυτήν τη συνάντηση”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ σε δημοσιογράφους, λέγοντας ότι οι ηγέτες αναμένεται να μιλήσουν για τέσσερις ή πέντε ώρες από τις 1:30 μ.μ. (1130 GMT).

Ο Πούτιν και ο Μπάιντεν αντάλλαξαν λίγα λόγια πριν μπουν μέσα.

“Δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιτευχθούν συμφωνίες”, δήλωσε ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν, Γιούρι Ουσάκοφ.

  • «Εύχομαι η συνάντηση να είναι παραγωγική» ήταν η πρώτη δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πολύωρη συνάντηση στη Villa La Grange, με τον φωτογραφικό φακό να απαθανατίζει την πρώτη τους χειραψία, που συνοδεύτηκε από χαμόγελα.

Στις 12:27 (13:27 ώρα Ελλάδας) προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Γενεύης το προεδρικό αεροσκάφος της Ρωσίας, που μετέφερε τον Βλάντιμιρ Πούτιν, την ώρα που λίγο μετά τις 13:00 (τοπική ώρα) έφτασε στη Villa La Grange και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / POOL

Με πληροφορίες από Reuters

Aκολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

ΗΠΑ – ΕΣΣΔ/Ρωσία: Τα μεγάλα ραντεβού των ηγετών από τον Ψυχρό Πόλεμο έως σήμερα [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: