Τα βίντεο της φρίκης: Η πανδημία «πνίγει» την Ινδία, δεκάδες πτώματα συνεχίζει να ξεβράζει ο Γάγγης

File Photo Ο ποταμός Γάγης ξεχείλισε όπως κάθε χρόνο και τα πτώματα των θυμάτων της πανδημίας ξεβράζονται στην ακτή… Screenshoot via YouTube video ThePrint




Συγκλονίζουν οι εικόνες από την Ινδία η οποία είναι αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κορωναϊού.

Οι εικόνες σοκάρουν. Δεκάδες πτώματα συνεχίζουν να ξεβράζονται στις όχθες του Γάγγη στη βόρεια Ινδία μία κατάσταση που διαρκεί εδώ και δύο μήνες όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 50 πτώματα βρέθηκαν στο Γκαμάρ του Ουτάρ Πραντές τις τελευταίες ημέρες. Τη Δευτέρα τουλάχιστον 40 ανασύρθηκαν από τον ποταμό περίπου 55 χλμ από το Γκαμάρ.
Δεν είναι ακριβώς γνωστό πώς βρέθηκαν εκεί τα πτώματα. Εκτιμάται πως πρόκειται για θύματα του κορωναϊού. Την περασμένη εβδομάδα δημοσιογράφος της περιοχής, είπε στο BBC, πως πτώματα ξεβράζονται σε αναχώματα στο χωριό Γκαμάρ εδώ και αρκετές ημέρες.

Η αστυνομία του Γκαμάρ βγάζει πτώματα από το νερό με κοντάρια. Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα για το πώς βρέθηκαν εκεί.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ REUTERS:

Περισσότερα πτώματα εκβράστηκαν στις όχθες του Γάγγη στην πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Ινδίας, το Uttar Pradesh, καθώς οι βροχές διογκώνονται πλημμυρίζοντας τον ποταμό και εκθέτουν πτώματα που είναι θαμμένα σε ρηχούς τάφους.

Βίντεο και εικόνες τον Μάιο από πτώματα που έπεφταν στον ποταμό, τα οποία οι Ινδουιστές θεωρούν ιερά, συγκλόνισαν το έθνος και υπογράμμισαν την αγριότητα της μεγαλύτερης αύξησης των μολύνσεων στον κόσμο.

Αν και τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραστικά αυτόν τον μήνα, η πόλη Prayagraj του Ουτάρ Πραντές και μόνο έχει αποτεφρώσει 108 πτώματα που βρέθηκαν στον ποταμό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δήλωσε ανώτερος δημοτικός αξιωματούχος.

“Αυτά είναι τα πτώματα που θάφτηκαν πολύ κοντά στον ποταμό και έχουν εκβραστεί με την άνοδο της στάθμης του νερού”, δήλωσε ο Neeraj Kumar Singh στο Reuters.

Mε πληροφορίες από ΑΡ, Reuters, theprint.in

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

Εκατόμβες νεκρών στα κρεματόρια της Ινδίας: Η νέα μετάλλαξη τρομοκρατεί την Ευρώπη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: