Το «πασίγιο» των παικτών της Εθνικής Γερμανίας στον Νόιερ για την 100η συμμετοχή του

Οι ποδοσφαριστές της Εθνικής Γερμανίας αποθεώνουν το αρχηγό της ομάδας Μάνουελ Νόιερ για τη συμπλήρωση 100 συμμετοχών epa09253877 EPA/THILO SCHMUELGEN / POOL




Τις 100 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα Ανδρών της Γερμανίας (έχει κι άλλες 36 με τις «μικρότερες» Εθνικές) συμπλήρωσε ο Μάνουελ Νόιερ το βράδυ της Δευτέρας (07/06) στο φιλικό παιχνίδι με τη Λετονία (7-1).

Kαι οι συμπαίκτες του στη «νασιονάλμανσαφτ» φρόντισαν να τον τιμήσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Κατά την επίσημη παρουσίαση των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο του «Mercur Spiel-Arena» του Ντίσελντορφ, οι παίκτες της Εθνικής Γερμανίας σχημάτισαν έναν διάδρομο για «πασίγιο» και τον χειροκρότησαν θερμά για την 100ή συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα.

Ο αρχηγός της Γερμανίας έκανε το ντεμπούτο του με τη «μεγάλη» ομάδα στις 2 Ιουνίου του 2009 σε ένα φιλικό με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το βράδυ της Δευτέρας (07/06) έγινε ο πρώτος Γερμανός τερματοφύλακας που έπιασε τις 100 συμμετοχές με την Εθνική.

«Τυφώνας» η Γερμανία πριν την πρεμιέρα με Γαλλία

Οκτώ βράδια πριν από το μεγάλο ντέρμπι με την Γαλλία, στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου των τελικών του Euro 2020, η Γερμανία «ξεμπούκωσε» για τα καλά στο φιλικό με την Λετονία, την οποία διέλυσε με το εμφατικό 7-1 στο Ντίσελντορφ.

Έξι διαφορετικούς σκόρερ είχε η «νασιοναλμανσάφτ», καθώς ένα γκολ προήλθε από παίκτη των Λετονών (αυτογκόλ), αυτό του 39ου λεπτού από τον Όζολς. Γκόσενς, Γκιντογκάν, Μίλερ και Γκνάμπρι πέτυχαν άλλα τέσσερα τέρματα στο πρώτο 45λεπτο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν και οι Βέρνερ, Σανέ, ενώ το «γκολ της τιμής» για τους Λετονούς, πέτυχε στο 75΄ Σάβελνιεβς.

Σε άλλα δύο αποψινά φιλικά μεταξύ ομάδων που δεν συμμετέχουν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Ανδόρα και Γιβραλτάρ έμειναν στο 0-0, ενώ οι Νήσοι Φερόε επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 5-1 του Λιχτενστάιν.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Όλσεν και Χέντρικσον, το πέμπτο γκολ πέτυχε ο Ντάβιντσεν στο 79΄. Το Λιχτενστάιν είχε προηγηθεί στο 19΄ με τον Γκόπελ.

Με πληροφορίες απόΑΠΕ-ΜΠΕ
Ντίσελντορφ, Γερμανία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στην GOOGLE NEWS

Κανονικά θα αγωνιστεί η εθνική Βραζιλίας στο Copa America: Οι παίκτες αποφάσισαν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: