Συνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΕ για τη Στήριξη Μεταρρυθμίσεων είχε ο Χριστοδουλίδης

Από τη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Νάβα. ΚΥΠΕ




Σειρά επαφών στη Λευκωσία με θέμα το Κυπριακό είχε την Παρασκευή ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕ για τη Στήριξη Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων, Μάριο Νάβα.

Όπως αναφέρει ο κ. Νάβα σε ανάρτησή του στο twitter, πραγματοποίησε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό και την επανένωση στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Επίσης συζήτησαν άλλα ευρωπαϊκά θέματα που αφορούν την Κύπρο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται επίσης στη συνάντηση χαρακτηρίζοντάς την παραγωγική. Στον λογαριασμό του στο twitter το Υπουργείο σημειώνει ότι Χριστοδουλίδης – Νάβα συζήτησαν για το σημαντικό έργο της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Κομισιόν στην Κύπρο, ιδιαίτερα για το έργο που στοχεύει στην διευκόλυνση της επίτευξης της επανένωσης της Κύπρου μέσα από σχετικούς Ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το Υπουργείο σημειώνει ότι η στενή συνεργασία θα συνεχιστεί.

Επίσης, ο κ. Νάβα ανέφερε στο twitter του ότι είχε συνάντηση με τον Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό μετά τη συνάντηση της Γενεύης, καθώς και με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο Ιερόθεο Παπαδόπουλο με τον οποίο συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και τον κρίσιμο ρόλο της ΕΕ στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους Κύπριους.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ευχές για σύντομη επανένωση της Κύπρου από τον Πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας

Την ευχή όπως οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών ευοδωθούν σύντομα ώστε η Κύπρος να επανενωθεί προς όφελος ολόκληρου του κυπριακού λαού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski, αποδεχόμενος στις 2 Ιουνίου τα διαπιστευτήρια του νέου Πρεσβευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα, Δημήτριου Θεοφυλάκτου.

Ο κ. Θεοφυλάκτου, διαβιβάζοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, διαβεβαίωσε τον κ. Pendarovski για την προσήλωση της Κυπριακής Κυβέρνησης στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και στη σύσφιξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Κύπρου σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Με την ευκαιρία, ο Πρέσβης Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Pendarovski για τη διαχρονική στήριξη στο Κυπριακό.

Ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας και αλληλοσεβασμού που συνδέουν τη Βόρεια Μακεδονία και την Κύπρο και απηύθυνε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την ενταξιακή προοπτική της χώρας του, επισημαίνοντας πως αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα.

Καταλήγοντας, ο κ. Pendarovski τόνισε σε σχέση με το Κυπριακό, ότι η χώρα του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρο

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

 

Τουρκοποιούν τα κατεχόμενα Ερντογάν και Τατάρ και η Ευρώπη σφυρίζει αδιάφορα: Υπογράφουν και… πρωτόκολλο συνεργασίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: