Συμφωνία της Τουρκίας με τους Παλαιστίνιους στο στίλ της Λιβύης; Δίνουν το “κλειδιά” στον Ερντογάν και τον στρατό του, κίνδυνος για το Ισραήλ

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλλα της Δυτικής Όχθης. EPA, ALAA BADARNEH, POOL
Στο δημοσίευμα της γνωστής ισραηλινής ιστοσελίδας DEBKA αναφέρεται ότι την Τετάρτη 9 Ιουνίου εγκρίθηκε αμυντική συμφωνία με την Παλαιστινιακή Αρχή (Π.Α.) από το Τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και την Παρασκευή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Είναι ένα γεγονός που, σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία, ολοκληρώνει τη διαδικασία έγκρισης και νομοθέτησης.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος τα λέει όλα: «Αμυντική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΠΑ τέθηκε σε ισχύ – υπόσχεται τουρκική αμυντική ανάμειξη – στυλ τουρκικής ανάμειξης στη Λιβύη – στην Ιουδαία και Σαμάρεια και στη Γάζα».
Υπότιτλος: «Ήσυχα- ήσυχα και χωρίς να το πάρει κανείς είδηση, τέθηκε σε ισχύ η αμυντική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν και του Προέδρου της ΠΑ Μαχμούντ Αμπάς το 2018»

Με τη συμφωνία, η Τουρκία δεσμεύεται να πραξει τα εξής:

Να εκπαιδεύει τις παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας στην Ακαδημία Χωροφυλακής και Τουρκικής Ακτοφυλακής, να διασφαλίσει την υλοποίηση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων έργων ασφαλείας εκ μέρους των Παλαιστινίων, να ενισχύσει τις δυνατότητες των δυνάμεων ασφαλείας και τάξης των Παλαιστινίων μέσω γυμνασίων, διαβούλευσης και τεχνικής βοήθειας, καθώς και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ Τουρκίας και Παλαιστινιακής Αρχής και την εφαρμογή της υφιστάμενης θαλάσσιας συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης, σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα.

Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Όπως και με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, έτσι και η όποια συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, είναι παράνομη…

Θυμίζουμε ότι η παράνομη συμφωνία με τη Λιβύη προβλέπει ότι τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών αλληλεπικαλύπτονται και επομένως, βάσει αυτής, η Άγκυρα και η Τρίπολη έχουν τον πλήρη έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου. Η ένταξη της Παλαιστινιακής Αρχής σε αυτήν τη συμφωνία την καθιστά εταίρο στην τουρκική προσπάθεια απομάκρυνσης του Ισραήλ από τους πόρους φυσικού αερίου και πετρελαίου της Μεσογείου.

Στρατιωτικές πηγές της ιστοσελίδας Tikdebka αναφέρουν ότι η Τουρκία παρέχει – σύμφωνα με παρόμοια αμυντική συμφωνία με κυβερνητικές δυνάμεις της Λιβύης – στρατιωτικούς συμβούλους, πυροβολικό, πυρομαχικά, UAV συλλογής πληροφοριών και εκρηκτικά UAV.

Τέλος, σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές της DEBΚΑ, η τουρκική κίνηση δεν κατευθύνεται μόνο κατά του Ισραήλ, αλλά και κατά της Αιγύπτου και ότι η εμφάνιση της Τουρκίας στην παλαιστινιακή αρένα είναι μια ανησυχητική εξέλιξη που απαιτεί άμεση αντίδραση του Ισραήλ.

ΠΗΓΗ: Ισραηλινή ιστοσελίδα DEBKA

Αποκάλυψη: Πώς μια γερμανική ένωση βοηθά στη χρηματοδότηση των φαντασιώσεων του Ερντογάν… Ότι η Τουρκία είναι μεγάλη δύναμη


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: