Συμφωνία αμοιβαίας έκδοσης εγκληματιών του κυβερνοχώρου: Πρόταση Πούτιν στον Τζο Μπάιντεν

File Photo Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. EPA, MIKHAEL KLIMENTYEV.SPUTNIK, KREMLIN μεσω ΚΥΠΕ




Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει εγκληματίες του κυβερνοχώρου στις Ηνωμένες Πολιτείες αν η Ουάσινγκτον κάνει το ίδιο για τη Μόσχα και οι δύο δυνάμεις καταλήξουν σε συμφωνία γι’ αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα εγείρει τις επιθέσεις λιτρισμικού στον κυβερνοχώρο που προέρχονται από τη Ρωσία στη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη.

«Αν συμφωνήσουμε να εκδώσουμε εγκληματίες, τότε ασφαλώς η Ρωσία θα το κάνει, θα το κάνουμε, όμως μόνο αν η άλλη πλευρά, σε αυτή την περίπτωση οι Ηνωμένες Πολιτείες, συμφωνήσουν για το ίδιο και εκδώσουν τους εν λόγω εγκληματίες στη Ρωσική Ομοσπονδία», είπε ο Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Η συνάντηση με τον Μπάιντεν να βοηθήσει να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών “

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αναμένει η συνάντησή του αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να βοηθήσει προκειμένου να υπάρξει διάλογος μεταξύ των δύο χωρών και να αποκατασταθούν οι προσωπικές επαφές, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Μπάιντεν θα συναντήσει τον Πούτιν στις 16 Ιουνίου στη Γενεύη εν μέσω τεταμένων διμερών σχέσεων σε μια σειρά από θέματα.

«Για να αποκατασταθούν οι προσωπικές μας επαφές, σχέσεις, για να υπάρξει άμεσος διάλογος, για να δημιουργηθούν πραγματικά λειτουργικοί μηχανισμοί σε αυτούς τους τομείς που αντιπροσωπεύουν αμοιβαία συμφέροντα…» δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Interfax σε απόσπασμα συνέντευξής του στην κρατική τηλεόραση η οποία θα δημοσιοποιηθεί αργότερα.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Ακολουθήστε την Hellas Journal στη News Google

«Φρούριο» οι Βρυξέλλες για την άφιξη του Τζο Μπάιντεν: Άκρα μυστικότητα για την ακριβή διαδρομή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: